Od 54.000 EUR do 600.000 EUR za tvoj startup!

Dne 17. februar 2020 objavil Mitja Sagaj
 

Maribor, Novo mesto, Velenje, Sežana, Nova Gorica in Kranj bodo letošnje postojanke roadshow dogodkov v okviru promocije produktov Slovenskega podjetniškega sklada za inovativna mlada podjetja, osrednji promocijski dogodek kar treh zanimivih razpisov bo Forum 100 % Start:up, ki bo 3. marca v Ljubljani.

 

Če potrebuješ finančno spodbudo za zagon podjetja ali pa morda semenski kapital za njegovo rast, morebiti tudi konvertibilno posojilo za širitev ekipe ali pa si pridobil investicijo zasebnega investitorja in želiš podvojiti znesek investicije, vse to ti ponuja Slovenski podjetniški sklad skupaj s SID banko in ob podpori MGRT.

 

Vsi trije razpisi, P2, SK75 in SI-SK, so pravzaprav že znani, primernost posamezne oblike financiranja pa je odvisna predvsem od faze, v kateri je tvoje podjetje. Za razpisa P2 in SK75 poteka tudi predselekcijski postopek, ki ti lahko pri prijavi zagotovi do 35 oziroma do 40 točk od skupaj 100 možnih.

 

 
prijava v predselekcijo

 

Si na začetku svoje poti? Zagrabi P2

P2 je že tradicionalno zagonska spodbuda, tako imenovani startup denar, ki spodbuja zagon tehnološko inovativnih podjetij s potencialom rasti, ki so šele na začetku svoje poti in za širši trg razvijajo inovativne produkte, procese in storitve z visoko dodano vrednostjo, ki rešujejo probleme uporabnikov.

 

P2 prinaša do 54.000 evrov subvencije na podjetje, novost lanskega leta je odsotnost zahteve po dokazovanju stroškov, kar precej olajša poročanje. Vse podrobnosti o razpisu za zagonsko spodbudo P2 najdeš tukaj, za lažje razumevanje, kaj pričakovati pa smo na osnovi podrobnosti razpisa v preteklih letih pripravili tudi brezplačni priročnik.

 

Med danes uspešnimi podjetji, ki jim je pri razvoju pomagala tudi zagonska spodbuda P2, so tudi GenePlanet, Visonect, AciesBio, Kokica, InstaText in številna druga ...

 

Želim izvedeti več o P2

 

V postopku prijave na razpis, kjer lahko pridobiš največ 100 točk, Start:up Slovenija izvaja tudi predselekcijski postopek z demo dnevom, ki ti lahko prinese do 35 točk, udeležba v predselekciji pa je vsekakor koristna za uspeh na razpisu.

 

Potrdi svojo idejo na trgu, pospeši rast prodaje

Če imaš svoj produkt že razvit in z njim ustvarjaš prve prihodke na trgu, ti lahko morda pri rasti pomaga produkt SK75, ki prinaša 75.000 evrov konvertibilnega posojila. To je namenjeno inovativnim startup podjetjem s potencialom globalne rasti, ki želite čim hitreje priti do potrditve svoje ideje na trgu in pospešiti rast prodaje.

 

Tudi za razpis SK75 izvaja Start:up Slovenija predselekcijski postopek, ki ti lahko prinese do ključnih 40 od skupaj 100 možnih točk na razpisu. Med uspešnimi podjetji, ki so že bila uspešna na razpisu SK75 v preteklih letih, so Ollo Audio, Beeping, Malinca, VIAR, Fortronik, ...

 

ŽELIM IZVEDETI VEČ O SK75

 

 

Podvoji investicijo zasebnega investitorja

Če pa si za svoje podjetje pridobil zasebnega investitorja in bi želel to investicijo podvojiti, ti uspeh na razpisu SI-SK prinaša možnost podvojitve investicije v znesku od 100.000 do 600.000 evrov.

 

Za razpis SI-SK predselekcijski postopek ne poteka, med uspešnimi podjetji, ki so bila v preteklosti prejemniki konvertibilnega posojila v okviru razpisa SK200 (ta velja za predhodnika produkta SI-SK), pa so med drugim Chipolo, Borza terjatev, Carlock, Xvida, Modri planet, ...

 

Želim izvedeti več o SI-SK

 

Ne pozabi na vsebinsko podporo

Ne le denar, tudi bogata vsebinska podpora v okviru Startup Plus Programa je dragocena za uspešne prijavitelje na omenjenih razpisih, za prejemnike P2 in SK75 je to predvsem mentorska podpora uglednih in izkušenih mentorjev iz vrst podjetnikov, investitorjev, vodij podjetniških programov, ...

 

 

Da izveš vse podrobnosti o razpisih, predvsem pa o predselekcijskem postopku, te vabimo na enega od roadshow dogodkov, ki jih pripravljamo po Sloveniji, ali na osrednji dogodek Forum 100 % Start:up 2020, ki bo v Ljubljani.

 

 

Slovenski Start:up roadshow 2020

Maribor: 18. februar ob 16.30 na Tovarni podjemov (program in prijava
Novo mesto: 20. februar ob 8.30 v Inkubatorju Podbreznik (program in prijava
Velenje: 21. februar ob 13.00 v SAŠA inkubatorju (program in prijava)

Sežana: 4. marec ob 9.00 v Inkubatorju Sežana (program in prijava)

Nova Gorica: 4. marec ob 14.00 v Primorskem tehnološkem parku (program in prijava

Kranj: 5. marec ob 14.00 v RC IKT (program in prijava)

 

Forum 100 % Start:up 2020

Ljubljana: 3. marec ob 13.00 v Tehnološkem parku Ljubljana (program in prijava)

 

 

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Značke
P2 SK75 SI-SK Zagonska spodbuda Konvertibilno posojilo Soinvesticija
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.