Startup register

 

Podprli smo idejo Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za vzpostavitev Registra inovativnih zagonskih podjetij, ki ga vodi Slovenski podjetniški sklad, Start:up Slovenija pa ga aktivno promovira in vabi k vpisu.

 

Številke namreč niso le statistika …

Startup register, katerega vzpostavitev je opredeljena v zakonu o spodbujanju investicij, pa ne ponuja le pregleda startup ekosistema na enem mestu, ampak tudi:

 

  • daje podjetjem referenco in potrditev, da so startup oz. inovativno zagonsko podjetje, kar jim lahko koristi pri izkazovanju statusa na različnih ponudbah in razpisih,
  • krepi vlogo Slovenije kot dežele startup podjetij in daje sporočilo odločevalcem, naj startup podjetjem posvečajo še več pozornosti,
  • je osnova za dodelitev ugodnosti startup podjetjem, pri čemer je največja trenutna neposredna korist povezana z lažjim zaposlovanjem tujcev, saj jim skrajša in olajša postopek.

 

 

Vlogo za vpis v register lahko oddajo podjetja, ki izpolnjujejo zakonsko predpisane pogoje. Register je namenjen:

  • kapitalskim družbam,
  • ki so stare manj kot 5 let,
  • imajo zaposleno vsaj 1 osebo
  • in izkazujejo določeno stopnjo inovativnosti in potenciala za rast.

 

Predvsem pa vpis v register startupom prinaša ugodnosti in podporo za njihovo uveljavljanje.

 

Podjetja izpolnjeno vlogo skupaj s prilogami oddajo po pošti na naslov:

Slovenski podjetniški sklad

Ulica kneza Koclja 22

2000 Maribor

 

Prijava v register

 

Članom Skupnosti Start:up Slovenija nudimo brezplačno podporo pri izpolnjevanju vloge za vpis v register. Za več informacij piši na info@startup.si ali si rezerviraj 15-minutni Zoom sestanek z našim svetovalcem.

 

register

 

 

REZERVIRAJ KLIC

sps

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.