Projekt Start:up Slovenija

 

Projekt Start:up Slovenija želi prepoznati najboljša slovenska inovativna zagonska oziroma startup podjetja v najzgodnejši razvojni fazi, jih strokovno podpreti in promovirati v širši javnosti. 

 

Projekt smo začeli razvijati v letu 2004, ko je zavod Tovarna podjemov vložil tudi registracijo blagovne znamke Start:up Slovenija. V letu 2008 smo prvič organizirali tekmovanje Start:up Slovenija, v katerem je do danes sodelovalo že skoraj 1000 startupov. 

 

V letu 2011 je na pobudo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prišlo do povezave tekmovanja Start:up Slovenija z zagonsko spodbudo P2 Slovenskega podjetniškega sklada, kjer so si lahko podjetja s sodelovanjem v predselekcijskem postopku Start:up Slovenija pridobila dodatne točke za razpis P2.

 

Vse od začetka smo najboljšemu startupu podelili naziv Slovenski start-up leta, katerega simbolizira kristalni kipec, ki ga ekipa prejme na odmevni prireditvi v okviru konference PODIM.  

 

 

Start:up Slovenija nadgrajujemo in dopolnjujemo

Projekt Start:up Slovenija smo vsako leto promocijsko, metodološko, organizacijsko in tudi tehnološko nadgrajevali, da bi zadostili vse večji dinamiki nastajanja novih startupov in tudi interesa za programih javnega financiranja.  V ta namen smo razvili ključna orodja, ki omogočajo kakovostno izvedbo, in sicer: velik promocijski dogodek Forum 100% Start:up, roadshow dogodke po večjih slovenskih mestih, odmevno medijsko akcijo za promocijo produktov Slovenskega podjetniškega sklada, namenjenih startup podjetjem, podjetnikom pa zagotovili prijazen in učinkovit Centralni prijavni sistem prijave.startup.si. Poleg predselekcije za produkt P2 pa projekt Start:up Slovenija služi tudi kot orodje za predselekcijo za druge produkte SPS, namenjene zagonskim podjetjem (SK75) in za ocenjevanje vlog za potrebe registra zagonskih podjetij.

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.