Spodbuda P2 SPS za pospešek startupom

 

Zagonska spodbuda P2 Slovenskega podjetniškega sklada spodbuja zagon tehnološko inovativnih podjetij s potencialom rasti, ki ste na začetku svoje poti in za širši trg razvijate inovativne produkte, procese in storitve z visoko dodano vrednostjo, ki rešujejo probleme uporabnikov.

 

 

Ajda Mrzel Kaluža, ustanoviteljica startupa Arvio, je o svoji izkušnji z razpisom P2 povedala sledeče:

»Produkt P2 je odličen, saj spodbudi začetni zagon podjetja. V 2018 je bil iz vidika poročanja še nekoliko zahteven, danes je to popolnoma drugače. Če imaš idejo in jo nameravaš uresničiti, je to top produkt! Posebej predselekcija je pomembna, saj te prisili, da svojo idejo verbaliziraš in ji postaviš okvirje. Ta okvir je potem super podlaga za kasnejši razvoj.«

Namen P2 je podpreti razvoj inovativnih idej podjetnih posameznikov in skupin ter jim tako pomagati na poti k tržnemu uspehu.

 

Višina in oblika financiranja:

 • do 54.000 evrov subvencije na podjetje

 

Pogoji razpisa v letu 2022

 • podjetje je ustanovljeno med 1.1.2021 in 15.3.2022,
 • registrirano mora biti v Sloveniji
 • in v obliki s.p., d.o.o. ali zadruge.

 

P2 je namenjen vam, če:

 • je vaš produkt še v fazi razvoja in ni dokončan (zaželena je faza prototipa),
 • imate idejo za inovativni produkt/storitev, ki ste jo z ekipo morda že validiral pri zgodnjih uporabnikih,

 • imate ekipo z znanjem in jasno idejo, kako bo izdelala produkt/storitev in ga popeljala na trg.

 

Doba financiranja - izplačila v treh tranšah v obdobju dveh in pol let:

 • prvo izplačilo: do 10.000 evrov
 • drugo izplačilo: do 12.000 evrov
 • tretje izplačilo: do 32.000 evrov

 

Ključne informacije o razpisu na enem mestu

Želiš izvedeti več o samem razpisu? Prenesi si priročnik, v katerem najdeš vse ključne informacije razpisa, dodatne pogoje za prijavo, prav tako ti bo priročnik pomagal ugotoviti, ali je tvoja ideja primerna za razpis.

 

PRENOS PRIROČNIKA

 

Produkt P2 vključuje:

 • predselekcijski postopek Start:up Slovenija, ki ti omogoča, da z osebno predstavitvijo na DEMO dnevu pridobiš do 30 točk, maksimalno število točk na razpisu pa je 100.
 • #StartupPlusProgram, v okviru katerega prejmeš vrhunskega startup mentorja, sodeluješ v bootcamp, KorpoStart in drugih podpornih programih. 

 

 

Klemen Sagadin, soustanovitelj in direktor startupa Maestro Amadeus, je o produktu P2 povedal sledeče:

»Razpis P2 nam je omogočil hitrejši zagon podjetja in aktiven pričetek razvoja platforme Maestro Amadeus. Z njim smo pridobili sredstva, ki so bila ključnega pomena za vstop na trg in pričetek komercializacije. Mentorska podpora, ki je del razpisa P2, pa nam je omogočila pridobitev ustreznih znanj in usmeritvev pri nadaljnjem razvoju podjetja.«

Slovenski podjetniški sklad vsako pomlad za zagonsko spodbudo zagotovi 2,16 miljona evrov, kar zadostuje za subvencijo v višini 54.000 evrov 40 podjetjem, po 20 iz zahodne in vzhodne kohezijske regije.

 

Se želiš letos potegovati za ta sredstva? Klikni spodaj in spoznaj postopek predselekcije, ki je del prijave na razpis P2. Brez njega je uspeh na razpisu praktično nemogoč.

 

 

PREDSELEKCIJA

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.