Kažipot za startupe

 

Startup in scaleup podjetja so praviloma tista, ki pretresajo družbo, morda ne v njenih temeljih, zagotovo pa s svojimi rešitvami spreminjajo ne le poslovno, ampak tudi družbeno okolje. Njihova skupna značilnost je, da jih je težko izgraditi, prinašajo pa, če uspejo, visoko dodano vrednost, zato jim velja posvetiti posebno pozornost in napore usmeriti v izgraditev poslovnega okolja, ki je naklonjenu zagonu in rasti teh inovativnih podjetij.

 

Za lažji začetek podjetniške poti smo pripravili kažipot storitev, ki so na voljo v Sloveniji.

 

Slovenija, dežela startupov

 

Leta sistemskega razvoja startup ekosistema so Slovenijo že vzpostavila v okolje, ki lahko startupom ponudi konkurenčne pogoje in številne ugodnosti. Ideja, da Slovenijo razvijemo kot dinamično vozlišče za startupe, postaja živa s številnimi uspešnimi startupovci in podjetji, ki so vir povezav, navdiha in izkušenj, ki so jih z veseljem pripravljeni deliti z drugimi.

 

ŽELIM IZVEDETI VEČ
 

 

Svetovalna podpora in infrastruktura
 

Vsak nasvet pride prav. Veš, na koga se obrniti s svojo podjetniško idejo? Kje najti mentorsko in svetovalno pomoč? Kje najti poslovne prostore za svoje startup ali scaleup podjetje, ki poleg infrastrukture nudijo tudi družbo drugih podobno inovativnih podjetnikov?

 

Želim izvedeti več

 

 

Startup Plus Program

 

Mentorstvo, strokovni svet, pospeševalniški program, Startup klinika, KorpoStart program za povezovanje startupov in korporacij ... Če si prejemnik sredstev P2 ali SK, podporno okolje tvojemu poslu ne zagotavlja le finančne podpore, ampak tudi dragoceno vsebinsko podporo, posebej prilagojeno prav izzivom in potrebam mladih podjetij na poti rasti.

 

ŽELIM IZVEDETI VEČ

 

 

Administracija in davki

 

Kakovostne informacije so ključne za uspešno poslovanje. Zato moraš poznati administrativne postopke, zakonodajo in davčne stopnje, vedeti, koliko časa potrebuješ za ustanovitev podjetja, poznati izzive na podjetniški poti …

 

Želim izvedeti več

 

 

Javni viri financiranja

 

Spodbuda za zagon podjetja? Zakaj pa ne! Semenski kapital za rast? Super! Konvertibilno posojilo za širitev ekipe? Še boljše! Vavčerji za posebne izzive, kot so patentna zaščita, raziskave tujih trgov, ...? Dobrodošli! Soinvesticija zasebnega investitorja in Slovenskega podjetniškega sklada, ki podvoji zasebno investicijo? Odlično! In bruseljski SME Instrument za preboj najbolj ambicioznih. Pa še veliko več ...

 

Želim izvedeti več


 

Zasebni viri financiranja


Angelski investitorji, skladi tveganega kapitala, korporativni viri in pospeševalniki. Brez investicij bo posel težko uspel. Kdo so torej investitorji v Sloveniji in kje jih nagovoriti?

 

Želim izvedeti več

 

Kdo je kdo v startup skupnosti


Ne samo zato, ker je prijetno poznati ljudi, ampak predvsem, ker so poznanstva v poslovnem svetu še posebej dragocena, ti mapa ključnih deležnikov slovenskega startup ekosistema ponuja odličen vpogled v to, koga v določenem trenutku pocukati za rokav. Prelistaj jo!

 

start:up mapa


 

Dogodki za startupe


Druženje je prijetno, mreženje koristno. Najsi gre za enkratne dogodke ali tiste, ki so stalnica koledarja slovenskega startup ekosistema, za tvoj posel je udeležba na njih lahko zelo dragocena. Ne zgolj za tkanje novih stikov, pač pa tudi za pridobivanje novih znanj in veščin.

 

Vsi ključni dogodki za startupe na enem mestu.

 

START:UP DOGODKI


 

Orodja, pripomočki in nasveti


S pripomočki je življenje lažje. Zato smo pripravili orodje za poslovno načrtovanje, dodali pa še druge pripomočke in koristne nasvete za startupe.

 

Želim izvedeti več
 

 

Startup register


Da bomo vedeli, kdo je kdo, koliko nas je in kako dobri smo, smo vzpostavili register inovativnih zagonskih podjetij, ki ga vodi Slovenski podjetniški sklad, Start:up Slovenija pa vabi k vpisu. Številke namreč niso le statistika …

 

Predvsem pa vpis v register startupom prinaša ugodnosti in podporo za njihovo uveljavljanje.

 

Želim se vpisati v register


 

Nagrada Slovenski start:up leta

 

Iščemo, izpostavljamo in nagrajujemo ambasadorje slovenskega startup podjetništva. Tista startup podjetja in njihove ekipe, ki s svojimi dosežki, dejanji, ugledom in razvojnim potencialom predstavljajo novo generacijo slovenskih inovativnih podjetnikov.

 

Želim izvedeti več

 

 

PODIM konferenca


Ker se zavedamo pomena mreženja in vrednosti dobrih partnerstev, pripravljamo PODIM, osrednji dogodek regijskega ekosistema za mreženje med startupi & scaleupi, investitorji in korporacijami pa tudi odlično priložnost za pridobivanje novih znanj.

 

zanima me podim konferenca


 

Zaposlitveni oglasi in priložnosti


Zaposleni so največja vrednost podjetja. In ker si talenti zaslužijo stimulativno delovno okolje, startupi pa odlične sodelavce, naša zaposlitvena platforma ponuja pomoč pri iskanju talentov in priložnosti za povezovanje in sodelovanje.

 

start:up oglasi


 

Članstvo v Start:up Slovenija


Članstvo prinaša dodano vrednost. Zato medse vabimo vse posameznike, aktivne v slovenskem startup ekosistemu in startup simpatizerje, da se nam pridružite in ob tem uživate v koristih članstva.

 

Želim postati član

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.