Začenjamo jesenski krog financiranja start-upov s 75.000 € in 200.000 € semenskega kapitala SPS

Dne 19. avgust 2015 objavil Stanislava Vabšek
 

V torek, 1. septembra, bomo s serijo desetih roadshow dogodkov po vsej Sloveniji začeli nov krog financiranja start-up podjetij s 75.000 € ali 200.000 € semenskega kapitala. Jesenska razpisa za produkta Slovenskega podjetniškega sklada SK75 in SK200 inovativnim start-upom omogočata pridobiti 75.000 € konvertibilnega posojila ali 200.000 € javne lastniške investicije ter vključitev v pospeševalniška programa Start:up Geek House in Go:Global Slovenia. Zadnji rok za oddajo prijav v pred-selekcijski postopek prek centralnega prijavnega sistema za oba produkta je četrtek, 10. september 2015, do 23:59 ure. Na roadshow dogodkih pa boste dobili vse informacije o tem, kako in zakaj se prijaviti ter nasvete in izkušnje start-up podjetnikov, ki so že prejeli investicijo Slovenskega podjetniškega sklada.
 

Za ideje s potencialom globalne rasti

Financiranje s produktoma SK75 oz. SK200 je odlična priložnost za vse start-up podjetja z inovativnimi idejami in potencialom hitre globalne rasti. Enako kot letos pomladi vam bomo tudi v seriji jesenskih roadshow dogodkov zagotovili vse informacije in vam osebno svetovali za oddajo prijav v postopek pred-selekcije ter pripravo finalnih razpisnih vlog.
 

Vitke in agilne metode za hiter napredek

Na "roadshow" dogodkih se boste seznanili:

 • z vitkimi in agilnimi metodami izgradnje produktov, ki zagotavljajo hiter napredek in neposredno povratno informacijo s trga,
 • s pogoji in potekom pred-selekcijskih postopkov za oba produkta (SK75 in SK200) ter
 • s ponudbo lokalnega podjetniškega ekosistema za podporo na vaši podjetniški poti.  

Izkušnje in napotki iz prve roke

S start-up podjetniki, ki so že prejeli investicijo Slovenskega podjetniškega skada, bomo v dinamičnih roadshow pogovorih razkrili njihove napotke in izkušnje pri financiranju ter razvoju podjetja s pomočjo investiranih sredstev sklada, zasebnih investitorjev, ki v omenjenih naložbah nastopajo skupaj s skladom ter mentorjev in izobraževalnih programov Start:up Geek House ali Go:Global Slovenia.


Izberite svojo lokacijo in se nam pridružite! 

Med 1. in 7. septembrom bomo v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Celju, Novi Gorici, Velenju, Novem mestu in Murski Soboti organizirali deset roadshow dogodkov. Izberite si lokacijo in termin, ki vam najbolj ustreza, ter oddajte obvezno prijavo na dogodek, ki je brezplačen:  

 • Nova Gorica, Primorski tehnološki park, v torek, 1. septembra 2015, ob 14h
 • Ljubljana, Tehnološki park Ljubljana, v sredo, 2. septembra 2015, ob 14h
 • Murska Sobota, Pomurski tehnološki park, v četrtek, 3. septembra 2015, ob 14h
 • Koper, Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske, v četrtek, 3. septembra 2015, ob 14h
 • Novo mesto, podjetniški inkubator Podbreznik, v četrtek, 3. septembra 2015, ob 14h
 • Maribor, Tovarna podjemov, v petek, 4. septembra 2015, ob 14h
 • Velenje, Štart:up Velenje, v petek, 4. septembra 2015, ob 19h
 • Celje, Inkubator Savinjske regije, v soboto, 5. septembra 2015, ob 14h
 • Ljubljana  Inštitut Jožef Stefan, v ponedeljek, 7. septembra 2015, ob 10h
 • Ljubljana  Ljubljanski univerzitetni inkubator LUI, v ponedeljek, 7. septembra 2015, ob 14h

 

Časovnica od pred-selekcije do prijave na razpis

Inovativna start-upi, ki se bodo potegovala za konvertibilno posojilo v višini 75.000 € ali javno lastniško investicijo v višini 200.000 €, bodo morali prijave v postopke pred-selekcije za oba produkta (SK75 in SK200) oddati najpozneje do 10. septembra, časovnico celotnega procesa pa objavljamo v spodnji tabeli:
 


Na kateri razpis se prijaviti?

Produkta SK75 in SK200 sta namenjena različnim fazam rasti in ravoja inovativnih start-up podjetij s potencialom globalne rasti. Prav tako sta oba pospeševalniška programa – Start:up Geek House in Go:Global Slovenia prilagojena specifičnim izzivom, s katerimi se podjetniki soočajo v posamezni razvojni fazi.
 

Tabela za pomoč pri izboru in prijavi na produkte

*Slovenski podjetniški sklad
**natančna starost podjetja je opredeljena v razpisni dokumentaciji
 

SK75 za podjetja, ki iščejo svoj »product-market fit«

Konvertibilno posojilo v višini 75.000 EUR je torej namenjeno podjetjem, ki so s testiranjem na trgu že potrdili obstoj problema in zanj razvili prototip ali minimalno sprejemljiv produkt (MVP), investicijska sredstva pa potrebujejo za navezovanje stikov s potencialnimi kupci, nadaljnje testiranje hipotez in funkcionalnosti, tržne raziskave in dokončanje razvoja produkta skladno z zahtevami trga. 
 

Podjetje mora biti registrirano do prijave v pred-selekcijo

Za produkt SK75 se lahko potegujejo inovativna mikro in mala start-up podjetja, mlajša od treh let (od datuma registracije do oddaje vloge), sicer pa mora biti podjetje registrirano najpozneje do oddaje prijave v pred-selekcijo, torej najpozneje do 10. septembra 2015. Pri produktu SK75 ni zahteve po sočasni prisotnosti dodatnega zasebnega investitorja, vendar podjetja, ki ga imajo, pridobijo dodatne točke.
 

Pospeševalniški program Start:up Geek House

Pospeševalniški program Start:up Geek House, v katerega po podpisu pogodbe s Slovenskim podjetniškim skladom vstopijo prejemniki investicije SK75, v intenzivnem 3 mesečnem izobraževalnem programu podjetnikom zagotavlja:
 • pridobitev najsodobnejših podjetniških znanj za izgradnjo vitkega, agilnega podjetja,
 • delo in učenje z vrhunskimi start-up mentorji,
 • »co-working« prostore,
 • administrativno-strokovno podporo,
 • medijsko prepoznavnost oz. promocijo doma in tujini ter
 • pomoč pri nadaljnjem iskanju potencialnih partnerjev in strank v mednarodnem prostoru. SK200 za začetek hitre globalne rasti

Javna lastniška investicija v višini 200.000 EUR je namenjena podjetjem, ki so že našla svoj ”product-market fit”. Imajo že dokončan izdelek, ki ga prodajajo na trgu, imajo zasebnega investitorja, ki ob sočasnem vstopu Slovenskega podjetniškega sklada zagotovi najmanj 40.000 EUR kapitala, in se pripravljajo na pridobitev večje investicijske runde s strani skladov tveganega kapitala. 
 

Pospeševalniški program Go:Global Slovenia

Odgovore na specifične izzive hitre rasti bodo prejemniki investicije SK200 dobili v pospeševalniškem programu Go:Global Slovenia, v katerem se bodo pripravili na mednarodno investicijo in pridobili osebnega start-up mentorja ter prilagojen izobraževalni program za pomoč pri profesionalni organizaciji podjetja.
 
Program Go:Global Slovenija zajema tudi celotno administrativno pomoč, dostop do ugodne infrastrukture po Sloveniji, dostop do mreže domačih in mednarodnih investitorjev, aktivno promocijo doma in v tujini ter povezave z različnimi mednarodnimi globalnimi start-up središči po svetu.  
 

Investicije SK prejelo že 30 start-upov!

V lanskoletnem jesenskem in letošnjem pomladnem krogu je investicijo Slovenskega podjetniškega sklada SK75 in SK200 pridobilo skupaj že 30 start-up podjetij. Njihove kratke zgodbe so objavljene na startup.si, med njimi pa so tudi ADORA-MED, Chipolo, Datafy.it, Travelstarter in Trainers4me, ki že žanjejo prve vidnejše uspehe doma in v tujini.


 

Imate še kakšno vprašanje ali dilemo?

Če imate pred prijavo oz. udeležbo na roadshow dogodku še kakšno dodatno vprašanje ali dilemo, nam pišite na faq@startup.si. Sicer pa se vidimo in v živo pogovorimo na vaši izbrani lokaciji.
 

Program omogočajo

Organizator
Program sofinancirata

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Značke
Roadshow SK75 SK200 SPS Roadshow jesen 2015
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.