Nacionalna mreža

Iniciativa Start:up Slovenija je odgovor na vse večji zaostanek v evoluciji slovenskega startup ekosistema. Zato smo se leta 2011 vodilni subjekti inovativnega okolja pričeli povezovati v Iniciativo Start:up Slovenija, da bi oblikovali in okrepili nacionalne programe za spodbujanje podjetništva ter zagotovili mrežo celostne podpore za zagon in izgradnjo startup podjetij po vsej Sloveniji.

Nosilca Iniciative sta Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Strateška partnerja sta Gospodarska zbornica Slovenija in COINVEST. Člani Iniciative so Primorski tehnološki parkPomurski tehnološki park in Inkubator Savinjske regije. Pridruženi člani inovativnega podpornega okolja: SAŠA inkubatorPodjetniški inkubator Spodnjega Podravja, KIK Štarter Kamnik in Klub mladih podjetnikov Novo mesto. Sočasno smo se povezali še z ostalimi ključnimi deležniki startup ekosistema, zapisali temeljno nacionalno strategijo Start:up manifest in oblikovali ter nadgradili številne programe za aktivacijo talentov, izgradnjo startup podjetij in njihovo globalno rast.

Iniciativa Start:up Slovenija je odprta platforma, ki se ji lahko z izjavo podpore priključijo različne organizacije in posamezniki, ki želijo prispevati k viziji dinamične, podjetniškim talentom prijazne države.
 

Ena največjih podjetniških konferenc v regiji

Vrhunec druženja, izmenjave znanj, izkušenj in mreženja podjetnikov, investitorjev ter ostalih deležnikov nacionalnega in mednarodnih startup ekosistemov, vsako leto zagotovimo z organizacijo in izvedbo konference PODIM. Ena največjih startup in podjetniških konferenc v CEE regiji z več kot 600 udeleženci je nepozabna dvodnevna podjetniška izkušnja z mednarodno priznanimi govorniki, startup zvezdniki in uglednimi investitorji.
 
PODIM konferenca
 
 

Promocija najboljših slovenskih startupov

Na konferenci PODIM vsako leto slavnostno razglasimo tudi zmagovalca nacionalnega tekmovanja Start:up leta. Izbor, s katerim odkrivamo, promoviramo in podpiramo vzhajajoče startup zvezdnike, širši javnosti odkrije njihove navdihujoče zgodbe, hkrati pa jim zagotovi medijsko prepoznavnost, stike s potencialnimi investitorji in celotno strokovno-infrastrukturno podporo za njihov tržni preboj in globalni uspeh.
 
 start:up leta
 
 

Odlični programi, prilagojeni fazam razvoja podjetniške ideje

 • motivacija in aktivacija talentov,
 • zagon in izgradnja startup podjetja in
 • globalni rast ter razvoj.
 
V okviru vseh programov iniciative vam zagotavljamo učenje po najsodobnejših metodologijah, kot so The Lean Startup, Business Model Generation, Desin Thinking in druge.
 
Z vključitvijo v trenutno najaktualnejša programa iniciative – Start:up Geek House (SGH) pospeševalnik in Go:Global (GG) pospeševalnik vam bomo poleg dostopa do kapitala, učenja in mreženja pomagali tudi pri doseganju širše poslovne in medijske prepoznavnosti ter promociji doma in v tujini.
 
pregled programov
 

Dostop do kapitala

Za startup podjetja zagotavljamo celosten nabor finančnih virov v obliki lastniškega in dolžniškega financiranja ter nepovratnih sredstev ali subvencij. Uspešno sodelujemo s Slovenskim podjetniškim skladom, Združenjem ponudnikov tveganega kapitala in drugimi zasebnimi ponudniki kapitala.
 
Trenutno najaktualnejša programa iniciative za financiranje startupov sta SGH pospeševalnik in GG pospeševalnik, v okviru katerih Slovenski podjetniški sklad prek razpisov SK50 in SK200 ponuja 50.000 € oziroma 200.000 € semenskega (lastniškega) kapitala za potrditev vrednosti inovativne ideje na trgu (SK50) in zagotavljanje hitre globalne rasti (SK200).
 
Poleg tega je nacionalno tekmovanje Start:up leta že tradicionalno povezano s pridobitvijo zagonske subvencije P2, ki jo vsako leto kot razpisuje Slovenski podjetniški sklad.
 
pregled virov financiranja
 

Izkušeni mentorji in podjetniški svetovalci

Ker vam pogovor s pravim človekom lahko prihrani leta trdega dela in bolečega učenja na lastnih napakah, smo prečesali celotno slovensko startup sceno in v programe iniciative pritegnili vrhunske mentorje, ki vam:
 • s svojimi znanji in izkušnjam hitro in učinkovito svetujejo pri razvoju produktov, poslovnega modela ali poslovanja,
 • prek mreže poznanstev odprejo marsikatera vrata in
 • pomagajo pri selekciji ter vključevanju v nacionalne programe.
S člani in partnerji iniciative po vsej Sloveniji zagotavljamo individualna svetovanja izkušenih podjetniških svetovalcev, ki vam pomagajo pri:
 • odpiranju podjetja,
 • zaščiti intelektualne lastnine,
 • pisanju poslovnega načrta in
 • iskanju rešitev za razvoj ideje ali novega produkta.
vrhunski mentorji
 

Celovita poslovna infrastruktura

Pod streho coworking prostorov v Ljubljani, Kranju, Novi Gorici, Zagorju ob Savi, Celju, Mariboru in Murski Soboti so vam na voljo:
 • ustvarjalno vzdušje,
 • zanimiva nova poznanstva in priložnosti ter
 • fleksibilen in cenovno ugoden najem delovnega mesta.
 
Pri vseh članih iniciative so vam na voljo pisarniški prostori oziroma najem in uporaba celovite pisarniške infrastrukture.
 
Za uspešno pripravo poslovnega načrta, pitcha pred investitorji ali nabiranja drugih strokovnih znanj so vam na voljo številna orodja in strokovni priročniki.
 
lokacije po sloveniji
 

Dinamična skupnost podobno mislečih

Izkoristite moč skupnosti in se obdajte s podobo mislečimi. Spoznajte uspešne startuperje, odkrijte njihove prebojne produkte in skrivnosti za rast in uspeh podjetja. Poveži se z vrhunskimi mentorji in se učite od najboljših.  

Prijavi se na novice!

Bodi obveščen o aktualnem dogajanju na start-up sceni.
 

Koledar dogodkov
> Pokaži vse dogodke