Novica

Celjski MedicoApps pridobil 100.000 EUR investicije švicarske družbe AlpVent!

/20.11.2017, Avtor: Stanislava Vabšek
 


Celjski start-up MedicoApps, prejemnik investicije SK75 Slovenskega podjetniškeg sklada iz jesenske generacije 2015, je uspel pridobiti zaupanje in investicijo švicarske naložbene družbe AlpVent AG v vrednosti 100.000 EUR. Ekipi, ki se je januarja letos uspešno lotila zbiranja prednaročil za FlySentinel, pametno ročno uro za pilote z vrhunskim dizajnom, je pri pripravi, pridobivanju in izvedbi investicije ves čas stal ob strani klub Poslovni angeli Slovenije. Podjetje bo po novem odprlo pisarno v Švici, svež kapital pa bo namenjen nadaljnjemu razvoju glavnega produkta FlySentinel, povečanje ekipe in financiranju prodora na tuja tržišča.
 

Iskali so ”smart money”

Lastniški vstop družbe AlpVent v podjetje MedicoApps poleg svežega kapitala prinaša tudi strateško podporo in svetovanje pri vstopu na tuje trge ter razvoju podjetja na višjo raven, tako poslovno kot organizacijsko.Ekipo MedicoApps trenutno sestavljajo vrhunski strokovnjaki s področja medicine, elektronike, računalništva in industrijskega oblikovanja. Ravno izkušnje in znanja posameznikov, ki stojijo za produktom FlySentinel, so bili eni izmed glavnih razlogov, ki je prepričal AlpVent za investicijo v podjetje. ”Pri iskanju nove investicijske runde smo iskali ”smart money” oziroma investicijo, ki poleg denarja prinaša tudi svetovanje, in veseli smo, da nam je to tudi uspelo,” ob tej priložnosti pravi direktor in soustanovitelj podjetja MedicoApps Primož Grajžl. 
 

V Sloveniji ostaja jedro proizvodnje in razvoja

”Slovenija ima dovolj kakovostnega in motiviranega kadra, da podjetje ohranjamo v Sloveniji, kjer bo jedro proizvodnje in razvoja, medtem ko bo švicarsko podjetje MedicoApps AG prevzelo predvsem prodajo in trženje na tujih trgih,” pojasnjuje Primož Grajžl. V podjetju se trenutno pripravljajo na zagon proizvodnje za končne uporabnike, katerim bodo dobavili prvih 100 kosov ročnih ur FlySentinel. Naročila so v začetku letošnjega leta zbrali s prednaročili, kupci pa poleg Slovenije prihajajo iz držav EU, ZDA in Avstralije. 

Nadgradnja produkta z odkrivanjem vzorca utrujenosti pri pilotih

Ob nadaljnjem razvoju ure FlySentinel pa v podjetju odpirajo nov segment, saj želijo svojemu glavnemu produktu dodati še večjo vrednost z analizo zbranih podatkov in odkrivanjem vzorcev utrujenosti pri pilotih. V ta namen so sklenili sodelovanje z Inštitutom za informatiko na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Mariboru.
 

Ekipi se je pridružila tudi Sara Isaković

V sklopu omenjenih analiz bo podjetje MedicoApps ocenjevalo tudi psihološki vidik vplivov na pilote in pripravo pilotov na spopadanje s stresom. Zato se je ekipi pridružila Sara Isaković, ki ima veliko izkušenj s tega področja in bo s svojo prepoznavnostjo in ugledom dobra podpora projektu in produktu. Poleg tega so se v MedicoApps začeli povezovati tudi s tujimi proizvajalci elektronike za letala, s katerimi bodo lažje prodrli v tuje letalske družbe, vojaška letalstva in proizvajalce letal.
 

 
 

Ne zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.

 
 
 
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave