Novica

Odprt angelski sklad Silicijevih Vrtičkov

/28.5.2014, Avtor: Stanislava Vabšek
Slovenski angelski sklad Silicon Gardens Fund za letos in prihodnje leto načrtuje pet do deset naložb v zagonska podjetja. Za investicijo v višini od 20 do 40 tisoč evrov pričakuje pet do 15 odstotni lastniški delež.
 

Peter Ribarič, soustanovitelj in direktor Silicon Gardens Fund je nov sklad premierno napovedal na konferenci PODIM 2014.

Danes so ustanovitev slovenskega angelskega sklada Silicon Gardens Fund, ki se je premierno predstavil na konferenci PODIM 2014, še uradno napovedali znani slovenski podjetniki iz skupnosti Silicon Gardens. Sklad za letos in prihodnje leto načrtuje naložbe v pet do deset zagonskih podjetij, višina posamezne investicije pa se bo v zameno za pet do 15 odstotni lastniški delež gibala od 20 do 40 tisoč evrov. V manjši semenski sklad tveganega kapitala, prvega tovrstnega v CEE regiji, je sredstva vložilo tudi nekaj zelo uglednih investorjev iz ZDA.

Silicon Gardens Fund je namenjen zagotavljanju semenskega kapitala globalno usmerjenim slovenskim in regijskim (CEE) startupom. Ustanoviteljem zagonskih podjetij želi zagotoviti podporo za rast in mednarodni preboj že pri najzgodnejših korakih, ko še iščejo dokončno obliko produkta, trg in donosen poslovni model. Ker so glavni vlagatelji v sklad tudi sami mladi in uspešni podjetniki, bodo svojim varovancem ponudili tako imenovani ”pametni denar” oziroma jim bodo pomagali s svojimi izkušnjami, znanji in aktivnim mentorstvom ter jim prek mreže lastnih poznanstev skušali odpreti marsikatera domača ali tuja vrata.

V zameno za vložena semenska sredstva – od 20 do 40 tisoč € v prvem letu poslovanja startupa, bo sklad postal od 5 do 15 odstotni lastnik podjetja. Ključni cilj vlagateljev je pomoč pri raziskovanju mednarodnega trga, vrednotenju ideje in razvoju produkta ter pripravi na naslednje runde financiranja. Sklad, ki je do danes že vložil sredstva v dva zagonska projekta, bo prednostno usmerjen na področje internetnih in mobilnih tehnologij, s poudarkom na elektronskem poslovanja v segmentu B2C (poslovanje podjetja s fizičnimi osebami) in oblačnih programskih rešitvah oziroma SaaS v segmentu B2B (poslovanje podjetja z drugimi podjetji), je za portal startaj.si pojasnil Peter Ribarič, eden izmed vlagateljev v sklad, podjetnik in upravljavec sklada. Poleg Ribariča so med domačimi vlagatelji v sklad še Jugoslav Petković, Andraž Tori, Boštjan Spetič, Gregor Rebolj, Borut Rismal in drugi, podprli pa so jih tudi uspešni poslovneži iz ZDA, kot so Fred Wilson, Brad Feld, Jerry Colonna in Paul Vidich.

Podroben seznam investitorjev, informacije o skladu ter napotke za navezavo prvega stika z investitorji najdete na http://www.silicongardens.si/angelski-sklad/
 
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave