Novica

V Bruslju bomo sooblikovali učinkovite ukrepe za start-upe na evropski ravni!

/5.9.2016, Avtor: Stanislava Vabšek

Danes in jutri se bo vodja Iniciative Start:up Slovenija Matej Rus udeležil dvodnevnega dogodka Evropske komisije, na katerem bomo prispevali svoj delež k oblikovanju učinkovitih politik in ukrepov za podporo start-upov ter podjetniških ekosistemov in postavili temelje za evropski Start-up Manifesto 2.0. Dogodek je namenjen tudi uradnemu lansiranju European Startup Network (ESN), katere članica je tudi Iniciativa Start:up Slovenija.
 


Kako zagotoviti učinkovito podporo start-upom v ”scale-up” fazi

V Bruslju pod okriljem Evropske komisije in European Startup Network 6. in 7. septembra poteka dogodek Start-up and scale-up Seminar. Na njem visoki evropski predstavniki, kot so Guenther Oettinger, komisar za digitalno gospodarstvo in družbo, Elżbieta Bieńkowska, komisarka za interni trg, industrijo, podjetništvo in mala ter srednja podjetja, in Kristin Schreiber, direktorica ukrepov za mala in srednja podjetja ter COSME programa, skupaj s predstavniki European Startup Network razpravljajo o tem, kako podpreti start-upe v ”scale-up” fazi, kako povezati ekosisteme in razviti dobre prakse, ki zagotavljajo njihovo hitrejšo rast in uspeh.
 

Lansiranje European Startup Network

Dogodek je hkrati namenjen tudi uradnemu lansiranju European Startup Network (ESN), katere članica je tudi Iniciativa Start:up Slovenija. ESN med svoje ključne naloge umešča redno in strokovno izvajanje raziskav, kot je denimo European Startup Monitor, ki podpirajo evropske zakonodajne postopke, spodbujanje mednarodnih ”go-to-market” programov in izgradnjo močnih nacionalnih start-up ekosistemov.
 

Infografika in brošura ”Slovenia, The Land Of Startups”

Ob tej priložnosti smo v Iniciativi v sodelovanju z našimi partnerji in podporniki izdali brošuro ter infografiko z naslovom Slovenia, The Land Of Startups, ki prikazujeta in povzemata najbolj aktivne deležnike, programe in dosežke slovenskega start-up ekosistema v zadnjih treh letih. Obe publikaciji sta za zdaj dostopni le v angleščini, kmalu pa bomo objavili tudi različici v slovenščini.
 

S skupnimi močmi do uveljavljenega evropskega start-up huba

”V iniciativi smo izjemno ponosni, da imamo v Sloveniji vse več akterjev in odličnih javnih ter zasebnih pobud za podporo start-upom v najbolj kritičnih fazah razvoja in rasti. Predvsem pa me veseli, da se med seboj proaktivno povezujemo in sodelujemo pri izgradnji močnega in enotnega nacionalnega ekositema, s katerim bomo s skupnimi močmi postavili našo državo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč,” je ob tej priložnosti povedal Matej Rus, vodja Iniciative Start:up Slovenia.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave