Novica

Na letošnjem Coinvestu zmagal start-up OOSM, član Tehnološkega parka Ljubljana!

/21.11.2015, Avtor: Stanislava Vabšek

Na letošnji izvedbi mednarodne tehnološko investicijske konference Coinvest je zmagal slovenski start-up OOSM. Z zmago so si prislužili denarno nagrado v znesku 10.000 evrov in tritedenski poslovni obisk Silicijeve doline. 
 
OOSM je mlado podjetje, ki se ukvarja z naprednimi rešitvami na področju vizualnih komunikacij in digitalnega sporočanja. Razvili so preprosto rešitev oosmTV, s katero lahko pretvorijo katerikoli zaslon v informacijski ali promocijski zaslon, piše na spletni strani podjetja.

Mednarodno tehnološko investicijsko konferenco Coinvest organizira Center odličnosti za biosenzoriko, instrumentacijo in procesno kontrolo (Cobik) v sodelovanju z domačimi in tujimi partnerji, so sporočili organizatorji.

Četrta izvedba konference je pod naslovom 2015 Coinvest Venture Days v sredo in četrtek potekala v Šempetru pri Gorici. Udeležili so se je predstavniki okrog 100 startupov iz Jugovzhodne Evrope ter okrog 100 mednarodnih investitorjev. Med 50 najboljšimi je komisija izbrala tri finaliste in izmed njih zmagovalca, slovensko mlado podjetje OOSM.

Konferenca je prvenstveno namenjena povezovanju startupov z investitorji, letos pa je pritegnila 500 obiskovalcev iz sveta podjetništva, industrije, kapitala, raziskav in razvoja, podpornih okolij, začetnikov podjetnikov.

Besedilo: STAkrog
Foto: Coinvest
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave