Barbara Kolenc

Poslovni biser
Mentorstvo, Partnerstvo
Izkušena podjetnica in CFO, strokovnjakinja na področju financ in VC investicij.

Barbara je po dokončani izobrazbi, kjer je pridobila naziv CFO, pričela svojo kariero kot finančnica v podjetjih, kot so Foras, Ernst & Young, Scania in Pro Plus. Na podjetju Ernst & Young se je med drugim ukvarjala s prevzemi, skrbnimi pregledi in vrednotenji podjetij. S startupi se je srečala, ko je opravljala vlogo CFO v startup podjetju, ki je v le 4 letih naredilo korak od investicije VC sklada do izstopa lastnikov. Trenutno je še vedno aktivna v startup okolju kot zunanja svetovalka ter kot CFO v startupu, ki se pripravlja na vstop na trg.

 

S svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem na področjih poslovne strategije, financ, prava, investicij in prodaje podjetij, želi predvsem pomagati startup podjetjem v semenski fazi.

Ključne kompetence
Finance, pravo in poslovodenje Investicije in prodaje podjetij Poslovna strategija
Ključne industrije
IT oprema in infrastruktura Osebne naprave in aplikacije Prosti čas, potovanja in turizem Ravnanje z odpadki in recikliranje Združevanje in obdelava podatkov
Poznavanje tehnologij
Napovedna analitika Podatkovno rudarjenje Spletne in mobilne tehnologije Umetna inteligenca (AI) Velike količine podatkov (Big data)
Mentor v programih
SK75 2022 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C
Izkušnje s tujimi trgi
Češka Nizozemska Slovenija Srbija Velika Britanija
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Semenska faza
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.