Slovenski izvenkrmni e-motor RemigoOne se je predstavil na tednu oblikovanja Milano 2022

Dne 14. junij 2022 objavil Anemari Pediček
 

Končala se je razstava “Novi časi (Made in Slovenia)”, ki jo je organiziral Center za kreativnost in je potekala na tednu oblikovanja v Milanu. Na razstavi so bili predstavljeni inovativni izdelki slovenskih oblikovalcev, ki opuščajo ustaljene, pogosto škodljive družbene navade. Med njimi se je predstavilo tudi startup podjejte Remigo d.o.o., ki je bilo leta 2019 prejemnik sredstev P2 in leta 2020 SK75, Slovenskega podjetniškega sklada. 

 

Na tednu oblikovanja v Milanu je bil predstavljen izbor dvaindvajsetih izdelkov, ki so prejeli znak odličnosti “Made in Slovenia”. Znak se podeljuje izdelkom, ki predstavljajo dobre prakse slovenskih umetnikov in podjetij. Znak odličnosti si je prislužil tudi RemigoOne, ki je produkt istoimenskega slovenskega startup podjetja in proizvajalca Remigo. Ekipa bravo!

 

Remigo

Remigo na tednu oblikovanja v Milanu

 

 

RemigoOne je eleganten, uporabniku neskončno prijazen, “vse v enem” in pameten mali izvenkrmni motor. Gre za mali električni motor za čolne, ki nadomešča 3HP bencinske motorje. Je prvi povsem integriran 1000 W električni izvenkrmni motor na svetu. Potencial produkta je bil prepoznan že velikokrat. Ekipa je novembra 2021 prejela prestižno navtično omembo na DAME Design Award 2021 in bila med finalisti MUVE Yacht Projecta.

 

 

Preberite več o podjetju in izvenkrmnem motorju Remigo 

 

 

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.