Remigu prestižna navtična omemba na DAME Design Award 2021

Dne 22. november 2021 objavil Anemari Pediček
 

Podjetje Remigo se je ponovno izkazalo, saj je s svojim produktom RemigoOne na prestižnih nagradah DAME Design Awards 2021 osvojilo pomembno omembo oziroma “Special mention” v svoji kategoriji. Startup Remigo d.o.o. je z rešitvami najsodobnejše tehnologije v celoti na novo premislil mali izvenkrmni motor, izhajajoč iz prijazne uporabniške izkušnje, stoletnih navtičnih modrosti in vrhunskega minimalističnega oblikovanja. Podjetje je prejelo tudi P2 in SK75 sredstva, ki jih razpisuje Slovenski podjetniški sklad.

 

RemigoOne med več kot 100 izdelki pridobil laskav naziv 

DAME Design Awards predstavljajo ene najprestižnejših nagrad na področju navtike, ki potekajo že od leta 1991. Podelitev se je začela z namenom spodbujanja oblikovanja na vseh področjih in prepoznavanju najboljše oblikovanih izdelkov na sejmu METSTRADE. Žirija si pri ocenjevanju izdelkov prizadeva gledati na številne dejavnike, kot so funkcionalnost, estetika in embalaža končnega izdelka. Letošnjo podelitev nagrad je vodil priznani navtični arhitekt in oblikovalec jaht André Hoek, ki je med več kot 100 izdelki iz 25 različnih držav po vsem svetu izbral RemigoOne za produkt, ki si zasluži laskav naziv “Special mention”.

 

 

 

 

 

 

 

Ustanovitelj in direktor podjetja Marko Vrtovec je povedal:

“ Posebna omemba oz. “Special mention” na DAME Awards je dokaz, da ima Remigo potencial, da spremeni trg izvenkrmnih motorjev. Nagrada dokazuje, da smo na pravi poti - izdelujemo izvenkrmne motorje, kakršne si uporabniki želijo. Na trg še bomo naprej prinašali nove vznemirljive in inovativne izdelke na področju pomorstva.”

O podjetju Remigo

Začetki startup podjetja Remigo d.o.o. segajo v leto 2019, ko se je podjetje odločilo, da reši problem malih izvenkrmnih motorjev, ki so za uporabnika izredno neprijazni, zaradi smradu, okornosti, nerodnega vžiganja, težkih akumulatorjih, prenizkih moči itd. Ker je tudi ekipa podjetja v navtiki si je zaželela električne rešitve, ki bi jim izboljšala življenje.  

Po opazovanjih in pogovoru s številnimi navtiki so ugotovili, kaj si želijo in kaj po njihovem mnenju manjka na trgu. Ekipa Remigo je z rešitvami najsodobnejše tehnologije v celoti na novo premislila mali izvenkrmni motor, izhajajoč iz prijazne uporabniške izkušnje, stoletnih navtičnih modrosti in vrhunskega minimalističnega oblikovanja. Rezultat je bil eleganten, uporabniku neskončno prijazen, »vse v enem« in pameten e-motor. Prvi izdelek RemigoOne, ki je tudi prejel laskav naziv “Special mention” se uspešno trži, podjetje pa širi svojo distribucijsko mrežo po ključnih evropskih trgih in prihodnje leto načrtuje vstop v ZDA.

 

 

Remigovi mali izvenkrmni motorji nove generacije so opremljeni s številnimi inovacijami. Vsi so zasnovani tako, da poenostavijo uporabo izdelka. Remigo je tudi prvi izvenkrmni motor na svetu, ki je bil zasnovan na načelu uporabnosti in je bil v celoti rezultat slovenskega oblikovalskega znanja ter je izdelan v Sloveniji. 

 

 

Ekipa Remigo čestitke!

 

Več o podjetju Remigo

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Značke
Remigo MGRT Startup
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.