Spoznaj podjetja, ki so se pridružila družini SK podjetij!

Dne 4. avgust 2021 objavil Anemari Pediček
 

Znanih je novih sedem podjetij, ki so pridobila financiranje SK75 in SI-SK Slovenskega podjetniškega sklada. Spoznaj, kdo je pet prejemnikov 75.000 evrov konvertibilnega posojila SK75, namenjenega rasti prodaje in širjenjem na tuje trge ter kdo sta dva prejemnika soinvesticije SI-SK.  

 

Kdo so prejemniki SK75 sredstev?

 • BONE DRUMS: Podjetje, ki razvija lahko kompozitne hibridne visokokakovostne bobne.  Več o podjetju izveš tukaj.
 • KREATIVA GROUP: Podjetje, ki je razvilo modularno krtačo za inovativno osveževanje in čiščenje straniščnih školjk. Več o podjetju izveš tukaj.
 • Opti.Space: Spletna platforma, ki omogoča podjetjem oddajo ali najem poslovnih prostorov za krajša časovna obdobja. Več o podjetju izveš tukaj.
 • DSI Expert: Napredna platforma za pametne tovarne, ki omogoča podroben vpogled v delovanje strojev in možnosti optimizacije proizvodnje. Več o podjetju izveš tukaj.
 • BLOCKHAPP: Podjetje, ki je razvilo intuitivno električno samokolnico Karjola, ki rešuje problem napora pri ročnem transportu, kadar gre za težji tovor oz. pri vožnji v strmino. Več o podjetju izveš tukaj.

 

Razpis SK75 je namenjen inovativnim startup podjetjem s potencialom globalne rasti, ki s svojim produktom ali storitvijo že ustvarjajo prihodke, želijo pa si čim hitreje pospešiti rast prodaje in se širiti na nove trge.

 

Kdo so prejemniki sredstev SI-SK?

 • ENETRA: Podjetje, ki se ukvarja s prodajo električne energije na območju celotne Evrope.  Več o podjetju izveš tukaj
 • SINECON: Podjetje, ki omogoča digitalizacija podjetij ter pomoč pri izbiri najboljše digitalne rešitve in izvajalcev. Več o podjetju izveš tukaj

 

V okviru produkta SI-SK, Slovenski podjetniški sklad podjetjem ponuja investicijo oziroma lastniško financiranje v fazi, ko podjetje težko dostopa do financiranja komercialnih bank oziroma drugih klasičnih oblik financiranja.  Razpis za SI-SK še je vedno odprt, zato izkoristi priložnost in se nanj prijavi.

 

 

VEČ O SI-SK

 

 

Denarna podpora, mentorstvo, povezovanje in številni zanimivi programi

 

Za prejemnike sredstev pa ne šteje le denarna podpora, saj je poleg denarja zelo dragocena tudi vsebinska podpora v obliki mentorstva in povezovanje z drugimi startupi ter deležniki podjetniškega ekosistema. 

"Nova portfeljska podjetja poleg denarja prejmejo še bogato vsebinsko podporo Startup Plus Programov, ki jih Sklad organizira v sodelovanju z najboljši izvajalci iz ekosistema." Ana Teršek, vodja Startup Plus Programov na Slovenskem podjetniškem skladu.

Poleg odličnega mentorskega programa so prejemnikom finančnih spodbud na voljo različni programi.

 

Spoznaj izkušene mentorje

 

Ali že poznaš vse programe, ki potekajo v okviru StartupPlus programa?

 • Push2Start: Je pospeševalniški program, ki omogoča postavitev trdnih temeljev hitro rastočega globalnega podjetja in vstop na trg v najkrajšem možnem času z največjo možno hitrostjo. Pospeševalnik je namenjen prejemnikom sredstev P2.
 • SK Growth Camp: Je pospeševalniški program, ki pokriva ključna področja za hitro rast podjetja. Namenjen je prejemnikom investicije SK75 in SI-SK.
 • NextRound: Je program, ki pomaga povezati startup podjetje z zasebnimi investitorji in zagotavlja pomoč pri pridobitvi dodatnih zasebnih investicijskih sredstev domačih in tujih poslovnih angelov, skladov tveganega kapitala in drugih investitorjev.
 • KorpoStart: Je program, ki spodbuja povezovanja startupov in scaleupov s korporacijami z namenom ustvarjanja uspešnih skupnih zgodb. 
 • INTL: Je program, ki podjetjem z globalnimi ambicijami  pomaga pri uspešnem nastopu na tujem trgu in pospešitvi njihove globalne rasti.
 • INTL: Venture Bootcamp: Je intenziven program, ki pomaga pri vzpostavljanju stikov z mednarodnimi investitorji in pripravi na pridobivanje A investicijskih rund. 
 • HardwareSTART: Je specializirani vertikalni pospeševalnik za zagonska podjetja, ki izdelujejo fizične izdelke, ki omogoča pridobitev specifičnih znanj in spodbuja mreženje med podjetji ter drugimi deležniki v branži.
 • ScaleUPgrade: Program je namenjen scaleup podjetjem in zagotavlja medsebojno povezovanje, izmenjavo izkušenj in pridobivanje kompetence za hitro globalno rast. 
 • Konferenca PODIM: Je dogodek, ki  omogoča združevanje in povezovanje prepoznavnih mednarodnih investitorjev, uveljavljenih korporacij, startupov in scaleupov. 
 • Šola za mentorje: Je program, ki udeležencem podjetij omogoča, da pridobijo vsa znanja in usvojijo orodja, ki jih potrebujejo za kakovostno mentoriranje v zagonskih podjetjih, ob koncu pa prejmejo tudi certifikat.
 • Šola za investitorje: Je program, ki omogoča tako obstoječim kot potencialnim novim vlagateljem razviti kompetence, s katerimi bodo znali izbrati prave poslovne priložnosti in oblikovati primerno naložbo.
 • Startup klinika: Je program, ki s pomočjo specialističnih svetovalcev pomaga podjetnikom reševati najtežje poslovne izzive in profesionalizirati poslovanje. do rešitev najtežjih poslovnih problemov in profesionalizacije poslovanja.
 • Startup.si: Omogoča nacionalno in mednarodno promocijo startup podjetij in dogajanja v domačem in tujih ekosistemih.
 • Dogodki Teambuilding+: Je dogodek namenjen povezovanju, pridobivanju novih znanj in sproščenemu druženju P2 in SK podjetij, mentorjev, izvajalcev Startup Plus Programov in drugih deležnikov startup ekosistema.  
 • Prodajni pospeševalnik: Je program, ki startup podjetjem pomagaja izboljšati aktivnosti na področju prodaje. 
 • Health.Tech.Growth: Pospeševalniški program namenjen zagonskim podjetjem, ki razvijajo rešitve na področju zdravja. 

 

Če želiš biti oBVEŠČEN o novih programih, razpisih in novicah povezanih s startup ekosistemom se prijavi na e-novice tukaj

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. 

 

 

 

Značke
SK75 SI-SK SPS Skladskladov MGRT
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.