“Razturi na maturi” z novo investicijo načrtuje napad na nemški trg

Dne 8. avgust 2022 objavil Anemari Pediček
 

Ekipa “Wise up” s svojo platformo “Razturi na maturi” ne navdušuje le slovenskih dijakov, temveč je prepričala tudi slovenski sklad Silicijevi vrtički, kateri so v njej prepoznali potencial in vanjo investirali 100.000 evrov. V podjetju že načrtujejo širjenje na nemški trg. Več o investiciji, njihovih načrtih in podjetju lahko prebereš v nadaljevanju. 

 

Spletno orodje “Razturi na maturi” je podjetje Wise up po več kot letu dni priprav in razvoja slovenskim dijakom predstavilo marca 2020. V manj kot enem letu se je na platformi registriralo več kot 10.000 uporabnikov, danes pa jo aktivno uporablja več kot 10% slovenskih dijakov in dijakinj. S platformo dijakom pomagajo pri reševanju vsakodnevnih problemov, povezanih s šolo. Uporabniki platforme pa lahko na enem mestu najdejo vse, od video vsebin do intekativnih nalog, zapiskov in webinarjev za matematiko, slovenščino in angleščino. 

 

Kakovostne vsebine, interaktivne vaje, inštrukcije ali kar Netflix za šolo

Dijaki so nad platformo izredno navdušeni, kar nakazuje dejstvo o naraščajoči številki uporabnikov. Razlogov za to je veliko, eden najpomembnejših pa je zagotovo vsebina, ki je izjemno kakovostna, saj jo sestavljajo profesorji glavnih maturitetnih predmetov v skladu s slovenskimi učnimi načrti.

 

V podjetju se dijakom skušajo približati s pomočjo socialnih omrežij, kot so Tik Tok in Instagram, kjer jim nudijo še neformalno izobrazbo. Njihov Tik Tok profil lahko pogledaš tukaj.

 

Soustanoviteljica podjetja in profesorica angleščine ter nemščine Lisa Mislej Vončina je povedala: 

“Poleg kakovostnega tehnološkega in vsebinskega razvoja platforme želimo do potankosti poznati svoje uporabnike in jim nuditi celostno rešitev. Z generacijo Z se povezujemo na različne načine; preko srednjih šol, gimnazij in dijaških sekcij ter študentskih klubov. Zavedamo se, da mladi danes večino svojega prostega časa preživijo na družbenih omrežjih, zato smo jim želeli platformo predstaviti na drugačen način oz. na način, ki jim je najbližje.”

 

Ekipa si je postavila vizijo, da dijake opolnomočijo in jih pripravijo na odraslo življenje. Slovenski dijaki platformo imenujejo kar “Netflix za šolo”, saj lahko do vsebin dostopajo 

na podlagi mesečne, trimesečne ali celoletne naročnine. Orodje pa lahko vedno preizkusijo tudi brezplačno, da se res prepričajo o kakovostnih vsebinah, ki jih platforma ponuja. 

 

Lisa Mislej Voncina na Teambuildingu 2021

Lisa Mislej Vončina na dogodku Teambuilding 2021

 

Z novo investicijo na nemški trg

Platforma “Razturi na maturi” je vzbudila zanimanje in pozornost številnih investitorjev. Ustanovitelja podjetja Lisa in Luka Vončina sta s svojo energijo, poslovnim modelom in neverjetnimi rezultati očarala tudi slovenski sklad Silicijevi vrtički, ki je v podjetje investiral 100.000 evrov, hkrati pa sta dva privatna investitorja prispevala še dodatnih 80.000 evrov.

 

Izkušen podjetnik, startup mentor in partner v skladu Silicijevi vrtički Rok Zorko pravi: 

 “Za investicijo smo se odločili, ker sta Lisa in Luka poleg odličnih dosežkov v Sloveniji pokazala predvsem ambicioznost za prodor na evropski trg in ker tako investitorji kot ustanovitelji močno verjamemo, da lahko Wise up zraste v izjemno uspešno podjetje, ki bo milijonom dijakov po vsem svetu predajalo znanje za bolj uspešno in srečno življenjsko pot.”

 

Podjetje Wise up je v preteklosti že prejelo investicijo Slovenskega podjetniškega sklada SK75 in bilo izbrano za najboljši startup na konferenci Next Round. Ekipa se je udeležila tudi številnih Startup Plus programov, kot so Teambuilding in konferenca Podim. V minulem letu se je pri platformi Razturi na maturi uspešno povezovalo z največjimi študentskimi in dijaškimi organizacijami v Sloveniji ter lokalnimi klubi.

 

Investicija Silicijevih vrtičkov in dveh posameznih vlagateljev ekipi omogoča širjenje na nemški trg, katerega načrtujejo v jeseni. Ekipa bo v Nemčiji predstavila platformo pod imenom Wise Ed (Ed kot education - izobraževanje). 

 

Lisa Mislej Vončina, soustanoviteljica startupa napoveduje, da jih čaka najtežja preizkušnja doslej. Investicijo že s pridom uporabljajo za dodaten tehnološki in vsebinski razvoj:

»Letošnje poletje je naporno in zelo delavno. Čakajo nas nove in vedno težje preizkušnje, vendar sem prepričana, da nam bo uspelo navdušiti tudi nemške dijake, zatem pa še druge po Evropi. Delo ni nikoli pretežko, če veš, da delaš dobro in ljudem pomagaš, da postanejo še bolj uspešni in samozavestni v šoli in kasneje tudi v življenju. Če pa s tem posredno še spreminjaš in nadgrajuješ izobraževalni sistem, tudi nič ne škoduje.«


 

Več o “Razturi na maturi” 


 

Ekipa čestitke za investicijo in veliko uspehov vam želimo pri širjenju na nemški trg.  

 

 

Vir: (Dnevnik, Finance in Tehnološki park Ljubljana).
 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

Značke
Startup MGRT SPS Razturinamaturi SK75, Sillicongardens
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.