Rok Zorko

Silicon Gardens Fund
Mentorstvo, Investitorstvo
Izkušen podjetnik, soustanovitelj in produktni vodja slovenskega samoroga Outfit7, ki se lahko pohvali z bogatimi izkušnjami v industriji iger, zabave in oglaševanja. Zdaj pa partner in investitor pri skladu Silicon Gardens. Predvsem produktno vodenje in strategija.

Rok Zorko je od leta 2018 direktor podjetja Ninaz Limited, kjer upravljajo z različnimi naložbami v delnice, obveznice, nepremičnine in sklade.

 

Študiral je latinščino in književnost ter eno izmed svojih prvih služb dobil pri podjetju NoviForum. Nato je prvzel mesto urednika pri slovenskem iskalniku Najdi.si, katerega oče je bil Samo Login. Oblikovala se je ozka skupina petih ljudi, ki se je ukvarjala izključno z isklalnikom. Najdi.si je šel v prodajo in leta 2006 so prodali večinski delež. Samo je bil manjšinski lastnik in od prodaje je dobil dovolj denarja za ustanovitev nove firme.  S seboj je povabil še šest bivših zaposlenih, med katerimi je bil tudi Rok, edini neprogramer. Postali so Outfit7, v okviru katerega so razvili govorečega mačkona »Talking Tom«.

 

Trenutno je partner pri pri Silicon Gardens Fundu, v katerem je bil med letoma 2019 in 2022 tudi investitor in svetovalec.

 

V zadnjih treh letih je mentoriral tudi startupu Bird Buddy, ki je bil razglašen za Slovenski start:up leta 2021. Prav tako je mentoriral tudi Blub Blubu, uspešni aplikaciji za logopedske vaje za otroke, Beepingu, platformi za čistilne storitve, 1o, eCommerce startupu in Wise Up / Razturi na maturi

 

Rok je danes poznan kot soustanovitelj in produktni vodja prvega slovenskega samoroga Outfit7. Uvrščen je bil tudi na lestvico najbogatejših slovencev.

Ključne kompetence
Drugo Poslovna strategija Uporabniška izkušnja
Ključne industrije
Igre in igrače Izobraževanje in upravljanje znanja Komunikacija in sodelovanje Osebne naprave in aplikacije Prosti čas, potovanja in turizem
Izkušnje s tipom trga
B2C
Izkušnje s tujimi trgi
Nemčija Slovenija Velika Britanija Združene države Amerike
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Semenska faza
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.