Opis dogodka

Brez dlake na jeziku - o lepotah in madežih industrije lastniškega financiranja!

12. december ob 10:00 - Tehnološki park Ljubljana
 
 
Pred Go:Global ena na ena mentorskim dogodkom, na katerem bomo povezali podjetnike, ki se srečujejo z izzivi prodora na globalni trg, z uspešnimi podjetniki in poslovnimi mentorji, bomo v petek, 12.12.2014 ob 10. uri izvedli okroglo mizo na temo Delovanje industrije lastniškega financiranja, predvsem poslovnih angelov in skladov tveganega kapitala, ter kako do "pametnega" denarja, skozi oči praktikov".

Izkušeni in zanimivi gostje iz obeh bregov, tako investitorskega kot podjetniškega, bodo predstavili kaj tovrstno financiranje je, za koga je najprimernejše, kako pristopiti k zadevi, na koga se obrniti in kakšen je celoten investicijski cikel. Pa še o "realnih" evaluacijah podjetij, investitorskih morskih psih, koliko pameti je res v pametnem denarju in kdo je pametnejši, podjetnik ali investitor, koliko je "pravih" investitorjev v Sloveniji in še marsičem brez dlake na jeziku v eni uri.
 

Na okrogli mizi bosta sodelovala: 

Damjan Obal, podjetnik, startup Edgar - V začetku 2014 je pridobil 50.000 EUR od bolgarskega pospeševalnika Eleven, sredi leta pivotiral v poslovnem modelu, trenutno išče večje runde, za katero že ima zavezo - med drugimi tudi od Eleven in angelskih investitorjev. Predstavil bo zakulisje aktivnega iskanja "pametnega" denarja skozi oči podjetnika, ki ima "proof-of-market" na tem področju.

Matej Penca, investitor, Horizonte Venture Management - Starosta slovenskih "venture" kapitalistov, investicijski manager v najstarejšem avstrijskem VC/PE skladu, aktiven od leta 1994. Med drugim bo spregovoril o tem, kako razmišlja in čuti VC investitor, ko se odloča za kapitalski vstop v tehnološka podjetja z izjemnim potencialom za hitro profitabilno globalno rast ter kakšen mora biti podjetnik, da pritegne njegovo pozornost.

Moderator:
Mladen Dakić, COINVEST, vodja investicijskih konferenc COINVEST PACINNO in Balkan Venture Forum-COINVEST Edition

Okroglo mizo bomo izvedli v okviru evropskega projekta ACCELMED (Acceleration for Mediterranean companies), ki ga sofinancira evropski program Mediteran. V okviru projekta smo izbranim podjetnikom omogočili predstavitev poslovnih idej na ACCELMED-ovih mednarodnih investicijskih forumih. 

Za zagotovitev udeležbe na okrogli mizi se je treba predhodno prijaviti!
Kontaktna oseba

Vera Nunić
Tehnološki park Ljubljana
T: 01 620 34 07
Lokacija

http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
Tehnološki park Ljubljana
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 


> Nazaj na vse dogodkeKoledar dogodkov
> Pokaži vse dogodkeNe zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.