Opis dogodka

Startup išče finance

7. marec ob 19:05 - Tovarna Podjemov
 
 

Podjetniki na začetku svoje poti gredo skozi različne ovire, da dosežejo cilje in uresničijo idejo. So neustrašni in se ne predajo, tudi če tisti trenutek denarja ni na pretek. Na tokratnem start:up Müsliju bomo s tremi govorci govorili o tem kako se prebiti skozi tiste prve težke in krizne trenutke na poti do uspeha.

 

Vabljeni vsi, ki že imate startup ali ga želite ustanoviti, kot tudi tisti, ki vas podjetništvo navdihuje pri vašem delu. Dobimo se v KID Kibli v torek 7.3. Ob 19.05, kjer bodo z nami Uroš Orešič iz U-centrix, Martin Pelcl iz MojMojster in Samo Lubej iz finančnega centra.


Kdo je Uroš Orešič?

Uroš Orešič je absolvent magisterija Računalništva (RIT) na FERIju in co-founder U-centrix d.o.o. - People behind the code, ki z ekipo komunikativnih programerjev prodira v velika slovenska podjetja.

Njegove večletne izkušnje v srednji šoli in ob študiju (Projekti za Serš, Dobo, Fakulteto za Logistiko, IAESTE, DOPPS) ga je popeljal v Schlumberger, največji naftni koncern na svetu. Po treh letih dela v tehnološkem centru Schlumberger na Norveškem se je vrnil v Slovenijo, novim izivom naproti.

Zdaj se z ekipo razvijalcev pripravlja na P2 razpis z BookinIT: Big data spletnim rezervacijskim sistemom za turistične agencije. Njihov prototip se že testira na Italianskem trgu.


Kdo je Martin Pelcl?

Martin Pelcl je arhitekt, ki se ukvarja z inoviranjem v gradbeništvu in arhitekturi. Z lastno arhitekturno prakso in začetki podjetništva na področju izobraževanja je pričel v 2009. Po spoznanju, da je slovenski gradbeni trg netransparenten in neurejen je 2013 z Gregorjem Černelčem ustanovil startup MojMojster. Glavna problematika, ki jo rešuje, je iskanje kakovostnih izvajalcev za gradbene in obrtniške projekte. 2014 in 2016 pa je ustanovil tudi eMajstor.hr in DaiBau.at, hrvaško in avstrijso različico storitve. Pomagal je tudi pri ustanovitvi podjetja Coinhab d.o.o., ki je prva so-investitorska platforma za gradnjo stanovanj.


Kdo je Samo Lubej?

Mag. Samo Lubej je serijski podjetnik, start up-manager, vlagatelj in poslovni angel. Do sedaj je sodeloval v desetih start-up projektih doma in v tujini. Preverljivi dosežek na tem področju je pet uspešnih podjetij, ki jih je (so)ustvaril kot solastnik in/ali start – up manager in/ali direktor (Skupina Vzajemci, Verus, Creditexpress, SOM, Skupina Finančni center). V njih je zaposlenih več kot 65 ljudi in imajo letni promet okoli 5 mio. €.

   
Kontaktna oseba

Nataša Rus
Start:up Slovenia
T: 022294270
Lokacija

http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 


> Nazaj na vse dogodkeKoledar dogodkov
> Pokaži vse dogodkeNe zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.