Paradigma Technologies

Paradigma Technologies d.o.o. Sežana
Startup

Paradigma Technologies ponuja rešitve za visokofrekvenčne miniaturizirane radijske sisteme, ki zagotavljajo iste ali boljše zmogljivosti kot večji sistemi. Izdelki so zasnovani z najsodobnejšo tehnologijo, ki zagotavlja nizko porabo energije, majhno maso/težo in volumen, ter visoko hitrost prenosa in pretočnosti podatkov. Integracija njihovih rešitev v satelitske sisteme naslednje generacije bo omogočila hitro, zanesljivo ter ugodno internetno povezljivost tudi iz osamljenih in težko dostopnih območij.

V vesoljski industriji predstavlja danes velik izziv razvoj trajnostnih in stroškovno bolj učinkovitih rešitev na področju hitrega in zmogljivega prenosa podatkov. V primerjavi z večjimi sateliti, ki so jih do sedaj uporabljali v ta namen, so majhni sateliti cenovno ugodnejši, lažji in se posledično za njihovo izstrelitev porabi manjšo količino goriva. Majhni sateliti postajajo zato vedno bolj pomembni na različnih področjih, od opazovanja Zemlje, spremljanja podnebja do globalnih komunikacij. Kljub vedno manjšim dimenzijam pa morajo zagotoviti enako učinkovitost kot večje naprave.

Posledice razvoja tovrstnih rešitev so lahko učinkovitejše spremljanje okolja in podnebja, obvladovanje naravnih katastrof, urbanistično načrtovanje in razvoj pametnih naselij.

 

Leta 2023 je bilo podjetje Paradigma Technologies finalist za naziv Slovenski Start:up leta!

 

Andrej Volpi Direktor
Podporna okolja
  • Inkubator Sežana
Vključenost v program
Slovenski Start:up leta finalist Register inovativnih zagonskih podjetij
Tip trga
B2B B2G
Prihodki v letu 2022
76 - 300k
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.