Neurobeans

Kognitivne rešitve, Gregor Bohnec s.p. Litija
Startup

Sposobnost vzdrževanja pozornosti je temeljna kognitivna sposobnost, ki je pogoj za uspešno opravljanje vseh zahtevnejših mentalnih nalog, kot so učenje, reševanje nalog, socialna interakcija. Prekomerna uporaba digitalnih iger, telefonov, pametnih telefonov, računalnika in televizije dokazano zmanjšujejo to sposobnost.  

 

Neurobeans je metoda kognitivnega treninga, ki omogoča urjenje sposobnosti otrok med 5. in 15. letom v obliki zabavne in celovite vadbe. Otroku omogoča stabilno vzdrževanje pozornosti, gibanje in vadbo finomotoričnih sposobnosti, izboljšanje kapacitete delovnega spomina, urjenje vidno prostorske koordinacije, strategije, potrpežljivosti, ter uravnavanje negativnih učinkov prekomerne uporabe digitalne zabave na pozornost.

 

Neurobeans preko mobilne aplikacije in kognitivnega orodja omogoča zaznavo neproduktivnih vedenj in motenj pri opravljanju mentalno zahtevnejših nalog, kot so šolski testi, učenje, delo in druge ciljno usmerjene dejavnosti. Otrok, njegov starš in socialni pedagog tako dobi vpogled v delovanje možganov med izvajanjem naloge in individualne konkretne rešitve za doseganje boljših rezultatov.

 

Gregor Bohnec Ustanovitelj
Vključenost v program
P2 2020 SPS StartupPlus+
Tip trga
B2B B2C
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.