Mind Body Horsemanship

Mind Body Horsemanship, Nastja Pungračič Šprogar s.p. Semič
Startup

Mind Body Horsemanship je metoda za odpravo vedenjskih težav in treniranje konj, ki jo je razvila Nastja Pungračič Šprogar in jo želi sedaj uporabnikom ponuditi v digitalni akademiji, kar bo lastnikom konj omogočilo samostojno treniranje konj, ne glede na lokacijo. V primeru vedenjskih težav konj namreč v zelo visokem deležu prihaja do poškodb, visoka je tudi stopnja umrljivosti.

 

Nastja je učinkovitost lastne metode do sedaj uspešno potrdila pri več kot 50 zadovoljnih strankah iz Slovenije in tujine, digitalna akademija pa bo vsebovala sklope video tečajev z natančnimi koraki in podrobnimi navodili, kako problematičnega konja z vedenjskimi težavami vzgojiti v varnega in poslušnega konja. Lastnik konja bo po odpravljenih vedenjskih težavah lahko nadaljeval z osnovnimi treningi dela na tleh in napredoval vse do najbolj naprednih tehnik lonžiranja in jahanja.

 

Nastja se od tekmecev razlikuje predvsem po tem, da je z njeno metodo možno odpraviti vedenjske težave brez uporabe fizične sile, ostrog in kovinskih brzd. Uporaba teh namreč v večini primerov pripelje do še večjih vedenjskih težav.

Nastja Pungračič Šprogar Ustanoviteljica in direktorica
Podporna okolja
  • Podjetniški inkubator Bela Krajina
Vključenost v program
P2 2020 SPS StartupPlus+
Tip trga
B2C
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.