Glury

Triforce Ventures d.o.o. Črnomelj
Startup

Podjetje Triforce Ventures je razvilo decentralizirano spletno platformo Glury, ki omogoča ustvarjalcem vsebine oddajanje programa v živo. Do sedaj je bila distribucija video vsebin pogosto podvržena pravilom, ki so jih postavili veliki igralci video distribucije. Med drugim so postavili prag, pri katerem se ustvarjene vsebine monetizirajo, tako visoko, da so številni ostali brez finančnih nagrad. Poleg tega je prenos denarnih sredstev prihajal z zakasnitvijo.

 

Platforma Glury zdaj ustvarjalcem vsebin omogoča, da sami dosežejo svoje gledalce, brez CDNja, brez stroškov prenosa podatkov in s svojim modelom monetizacije vsebine.  

 

Prednost pred drugimi ponudniki je tudi ta, da se pri ponujanju storitve namesto lastne infrastrukture poslužujejo infrastrukturnih virov, ki jih zagotavljajo uporabniki – gledalci. Na ta način znižajo obratovalne stroške CDN platforme od 57% pa do 90%.

 

Njihovi uporabniki so lastniki licenc za prenose, televizijske postaje, ešportne prenose, sistemski operaterji interneta (ISP), direktni video oglaševalci.  

Žiga Zupanec Ustanovitelj in direktor
Podporna okolja
  • Tehnološki park Ljubljana
Vključenost v program
SK75 2020 SPS StartupPlus+ P2 2018 SPS
Tip trga
B2B
Prihodki v letu 2021
0 - 75k
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.