Glury

Triforce Ventures d.o.o. Črnomelj
Startup

Podjetje Triforce Ventures je razvilo decentralizirano spletno platformo Glury, ki omogoča ustvarjalcem vsebine deljenje video pretakanja v živo. Sedaj je večina video distribucije podvržena pravilom, ki so jih postavili veliki igralci video distribucije. Med drugim je prag monetizacije tako visok, da so številni ustvarjalci ostali brez finančnih spodbud.

Platforma Glury zdaj ustvarjalcem vsebin omogoča, da sami dosežejo svoje gledalce, z razvitim SDNjem, manjšimi stroški prenosa podatkov in s svojim modelom monetizacije vsebine.

Prednost pred drugimi ponudniki je tudi ta, da se pri ponujanju storitve namesto lastne infrastrukture lahko poslužujejo infrastrukturnih virov, ki jih zagotavljajo uporabniki – gledalci. Na ta način lahko znižajo obratovalne stroške in izkoristijo infrastrukturo uporabnikov in gledalcev.

Njihovi uporabniki so prožilci osnovnega streaminga (video pretakanja) na raznolikih področjih, ki ga želijo po potrebi obogatiti z modernimi digitalnimi tehnologijami ali samo omogočiti deljenje oziroma po želji tudi sodelovanje svojim najzvestejšim navdušencem.

V Triforce Ventures se trudijo vzpostaviti prednost prvega na trgu s tehnično dovršeno platformo v katero se lahko vgradijo napredni digitalni sistemi. Glury uporabnikom omogoča popolnoma nove izkušnje ob spremljanju pretočnih video vsebin s poudarkom na zajemu enkratnih trenutkov.

Žiga Zupanec Ustanovitelj in direktor
Podporna okolja
  • Tehnološki park Ljubljana
Vključenost v program
SK75 2020 SPS StartupPlus+ P2 2018 SPS
Tip trga
B2B
Prihodki v letu 2022
0 - 75k
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.