Farma Sistemi

7K rešitve, Tadej Kresnik s.p. Braslovče
Startup

Ogrevanje je največji strošek pri reji perutnine, zato so v podjetju Farma Sistemi razvili prezračevalni sistem z vračanjem toplote za piščančje hleve, ki omogoča prihranek do 60 % energije. Pri sodobni reji perutnine je potrebno vzdrževati temperature v hlevu do 35 °C. Istočasno pa je treba zagotoviti svež in kvaliteten zrak, kar pa dosežemo samo z zadostnim prezračevanjem. Rešitev večino energije, ki se sicer izgubi zaradi zagotavljanja zadostnega prezračevanja, vrača v hlev.

 

Zaradi posebnosti perutninarskega trga so se v Farma Sistemi skupaj s slovenskimi in tujimi partnerji odločili ponuditi opremo za celotni perutninarski hlev, ponujajo pa tudi rešitev izgradnje hleva na ključ. Zaradi obvladovanja vseh procesov, ki se izvajajo v hlevu, izboljšajo izkoristek naprave in posledično povečajo donosnost proizvodnje.

 

Prezračevalnik Farma Sistemi tako zmanjša vpliv reje na okolje; prezračevalni sistem prinaša prihranke do 35 MWh energije v enem vzrejnem ciklu. To pomeni 7,7 tone manj izpustov CO2 v okolje, kar je enakovredno “delu” 127 dreves v 1 letu.

 

Tadej Kresnik Ustanovitelj in direktor
Vključenost v program
P2 2020 SPS StartupPlus+
Tip trga
B2B
Prihodki v letu 2022
0 - 75k
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.