Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };

Rok Prešeren

RoboticsX
Mentorstvo
Soustanovitelj in CTO visokotehnološkega podjetja RoboticsX GmbH, tehnični strokovnjak na področju digitalizacije industrije in procesov ter prodaje industrijskih rešitev.

Rok, doktor fizikalnih znanosti po izobrazbi, večino svoje kariere deluje na področju ustvarjanja digitalnih produktov in rešitev. Tako je sodeloval pri nastajanju prvih GSM rešitev za Siemens AG ter izdelavi digitalnih komunikacijskih rešitev za železnice po Evropi. Razvil je tudi produkt bazne postaje za na brezžični komunikacijski tehnologiji Wimax za ameriški startup Telsima, nekaj časa pa je tudi vodil razvojno ekipo Mobitel d.d. Zadnjih 10 let pa deluje na področju digitalizacije industrijske proizvodnje. Skupaj s partnerjem je tako na primer pred petimi leti začel razvijati rešitev X1 Grid, izdelala začetne prototipe ter z njimi prepirčala korporacijo Yaskawa Inc.

 

V vlogi soustanovitelja in CTO-ja podjetja s področja digitalizacije industrijske proizvodnje je aktivno udeležen pri prodajnem procesu, zato dodobra pozna verigo dodane vrednosti in ključne deležnike v procesu prodaje in implementacije digitalnih industrijskih rešitev.

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.