Mark Kalin

1337Works
Mentorstvo, Partnerstvo, Investitorstvo
Podjetnik, predavatelj, mentor, direktor švedskega sklada tveganega kapitala, menedžer.

Mark trenutno opravlja funkcijo direktorja v švedskem investicijskem skladu 1337Works in direktorja švedskega podjetja Estable AB, ki revolucionizira industrijo konjskih dirk. Je strokovnjak za vzpostavitev inovacijskih ekosistemov in transformacij organizacij, poslovni svetovalec in podjetnik, projektni menedžer in strokovnjak za oblikovanje učinkovitih ekip, ki delujejo na daljavo.

 

Deluje tudi kot član upravnega odbora pri Poslovnih angelih Slovenije. S svojimi znanji in izkušnjami je pomagal že več podjetjem, med drugim tudi Eligmi, OriginTrailu in Gardnerju.

 

V preteklosti je bil vodja poslovnega razvoja v podjetju GenePlanet, vodilnem evropskem ponudniku inovativnih zdravstvenih in življenjskih rešitev, ki temeljijo na preventivnem genetskem testiranju. Mark Kalin je bil tudi namestnik izvršnega direktorja in vodja inovacij ter novih tehnologij v družbi BTC, kjer je pomagal preoblikovati BTC City v inovativno, pametno mesto.

 

 

Ključne kompetence
Finance, pravo in poslovodenje Poslovna strategija Prodaja in razvoj poslovanja
Ključne industrije
Finančne transakcije Infrastruktura in distribucija Izobraževanje in upravljanje znanja Komunikacija in sodelovanje Produktivnost in poslovne aplikacije
Poznavanje tehnologij
Obogatena resničnost Pametna mesta Pomoč zaposlenim Spletne in mobilne tehnologije Tehnologija verižnih blokov
Mentor v programih
P2 2011 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C
Izkušnje s tujimi trgi
Hrvaška Malezija Slovenija Švedska Združeni Arabski Emirati
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Idejna faza
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.