Branko Železnik

Vertifin in Equito
Mentorstvo
Direktor podjetja Veritfin in vodja razvoja pri borzno-posredniški družbi EQUITO.

Branko Železnik je direktor podjetja Vertifin, ki združuje skupino strokovnjakov s področja podjetniških in osebnih financ. Skupaj ponujajo pomoč pri zasledovanju še tako nadebudnih poslovno-finančnih ciljev. Prav tako je vodja razvoja pri borzno-posredniški družbi EQUITO.

 

Branko je takoj po končanem študiju pričel svojo kariero v bančništvu pri podjetju Kapi in partnerji, kjer je bil zadolžen za izvedbo analiz SME podjetij in za faktoring, nadaljeval pa v borzni hiši AC BPH, MP Družbi za upravljanje skladov, Zepter Asset Management, Numerica partnerji ter bil zaposlen na Ljubljanski borzi kot vodja razvoja in prodaje. Bil pa je tudi direktor družinskega podjetja Vrtnarstvo Pavlin.

 

V zadnjih letih, ko je Ljubljanska borza začela sodelovati s podjetjem za množično financiranje Fundersbeam, so v sklopu omenjenega sodelovanja iskali zanimive projekte iz Slovenije in sosednjih držav, pripravljene na fazo množičnega financiranja. Kot svetovalec je pomagal podjetjem, kot so Alja Viryent, Pivovarna Maister, Kavarna Tiskarna, OR Productivity, Biobanka in Limitlex.

 

Med drugim je bil tudi gost v podcastu Vala 202 Tečajnica.

 

 

Ključne kompetence
Finance, pravo in poslovodenje Investicije in prodaje podjetij Poslovna strategija
Ključne industrije
Finančne transakcije Tržnice in borze Upravljanje premoženja in investiranje
Mentor v programih
P2 2013 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C
Izkušnje s tujimi trgi
Bosna in Hercegovina Črna Gora Hrvaška Makedonija Romunija Slovenija Srbija
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Faza rast
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.