Branko Drobnak

Poslovni angeli Slovenije
Mentorstvo, Investitorstvo
Znan in izkušen podjetnik, ustanovitelj investicijske hiše Poteza, investitor ter ustanovitelj in predsednik poslovnih angelov Slovenije.

Branko Drobnak je ustanovitelj in predsednik kluba Poslovnih angelov Slovenije, ki ga je ustanovil leta 2007 in ki povezuje slovenske startupe z investitorji. Širši javnosti je znan tudi kot ustanovitelj in direktor borznoposredniške hiše Poteza, ki jo je ustanovil leta 1992, ko je bil vlagateljski trg pri nas še v povojih. Sedaj je aktiven v podjetju Arima, kjer se ukvarja z investicijskim bančništvom. Kot svetovalec svetuje večim podjetjem, ter je aktivno vključen v svetovalni odbor podjetija Acies Bio.

 

Kot poslovni angel aktivno svetuje mladim podjetnikom in investira v startupe, kot posameznik ali pa v sodelovanju z drugimi poslovnimi angeli. Med njegovimi prejšnjimi investicijami so na primer podjetja kot so Acies Bio in Double Recall. V zadnjih letih pa je med drugim svetoval in svetuje podjetjem DS Meritve, Datainfo, SparkLPG, Redstart Instrumentation in GlobalCore.

Ključne kompetence
Investicije in prodaje podjetij Poslovna strategija Prodaja in razvoj poslovanja
Ključne industrije
Posojila Upravljanje premoženja in investiranje
Mentor v programih
P2 2010 SPS P2 2013 SPS SK200 2017 SPS SK200 SPS SK75 2022 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C B2G
Izkušnje s tujimi trgi
Bosna in Hercegovina Črna Gora Hrvaška Makedonija Srbija
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Zgodnja faza
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.