Lab4Pay

Lab4Pay d.o.o. Miklavž na Dravskem polju
Startup

Ekipa Lab4Pay ke na podlagi dolgoletnih izkušenj s plačilnimi sistemi in po pogovorih s poslovnimi partnerji ugotovila, da POS naprave ne omogočajo nobenih dodatnih storitev, sprejemanje novejših plačilnih metod pa temelji predvsem na prikazovanju QR kode. Poleg tega mora trgovec za tovrstne načine plačevanja poskrbeti za šolanje prodajnega osebja.

 

Na tem področju je potrebna velika sprememba in prilagoditev postopka zaključka plačila tako na strani kupca kot trgovca. Nove, dodatne metode plačevanja trgovcu, če ne ravno težave, predstavljajo strošek in dodatno porabo časa.

 

Različne metode delujejo na različne načine. Trgovec mora vsak sistem integrirati s svojo blagajno, dodatno izobraziti prodajno osebje in označiti prostor, katero plačilno metodo sprejema. Hkrati se pojavi še strošek potrebne infrastrukture delovanja sistema. Trgovec trenutno komunicira z vsakim ponudnikom metode plačevanja posebej.

Zato ekipa Lab4Pay kot edino logično rešitev vidi integracijo več načinov plačila in s tem poenostavitev procesa plačila. Omenjene probleme rešuje z eno samo programsko in strojno rešitvijo, ki omogoča plačilni app, transakcijsko poslovanje, oglaševanje in rešitve za maloprodajo.

 

Stane Karlovčec Soustanovitelj in direktor
Vključenost v program
P2 2020 SPS StartupPlus+
Tip trga
B2B B2C
Prihodki v letu 2022
301k - 1 M
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.