Aleš Ugovšek

M Sora d.d.
Mentorstvo, Partnerstvo
Doktor lesarskih znanosti Aleš Ugovšek ima izkušnje z inoviranjem in strateškim razvojem ter koordinacijo razvojnih projektov.

Aleš Ugovšek je po duši lesar, po izobrazbi doktor lesarskih znanosti, ima pa bogate izkušnje s širokega nabora področij. Že kot raziskovalec na Univerzi v Ljubljani je bil mentor več študentom, dve leti je predaval na višji strokovni šoli, kjer je bil tudi nosilec predmeta in mentor študentom pri njihovih diplomskih nalogah.


Ima izkušnje z vodenjem razvojnih projektov in strateškim razvojem, pozna pa tudi področje inovacij, saj je na Gospodarski zbornici Slovenije vodil področje Tehnološki razvoj in inovativnost, kjer je poleg koordinacije projekta izbora najboljših inovacij v Sloveniji in vodenja interne inovacijske dejavnosti MISLImo še svetoval podjetjem pri vpeljavi razvojne strategije in inovacijskega sistema ter pri zaščiti intelektualne lastnine.

 

Aleš trenutni zaseda pozicijo vodje strateškega razvoja pri slovenskem proizvajalcu lesenih in les-aluminij oken s poudarkom na nizkoenergetskih oknih in elementih velikih dimenzij M SORA d.d.

Ključne kompetence
Marketing in PR Poslovna strategija Prijava na razpise
Ključne industrije
Izobraževanje in upravljanje znanja Komunikacija in sodelovanje Marketing in oglaševanje Raziskovanje in proizvodnja Znanost o materialih
Poznavanje tehnologij
Biomateriali Ločevanje odpadkov in recikliranje Pametni dom Premazi
Mentor v programih
P2 2012 SPS P2 2013 SPS SK75 2022 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C B2G
Izkušnje s tujimi trgi
Avstrija Francija Italija Kanada Nemčija Nizozemska Združene države Amerike
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Zgodnja faza
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.