Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

Znanih 18 podjetij za uvrstitev v Start:up Geek House pospeševalnik in naložbo v višini 50.000 €

Dne 19. november 2014 objavil Stanislava Vabšek
 

Slovenski podjetniški sklad je objavil seznam 18 podjetij, prejemnikov pozitivnega sklepa za vključitev v pospeševalnik Start:up Geek House in pridobitev investicije v obliki 50.000 € konvertibilnega posojila, ki je uveljavljen način podpore startupov v zgodnjih fazah razvoja, ko je realno vrednotenje podjetja težko zagotoviti. Investicija je namenjena podjetjem v fazi potrjevanja svoje ideje na trgu oz. odkrivanju strank in produkta ter 'pivotu' oz. temeljni spremembi smeri poslovanja podjetja.
Slovenski podjetniški sklad je sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Iniciativo Start:up Slovenija junija letos objavil razpis SK50 za podporo inovativnim, globalno usmerjenim startupom v razvojni fazi potrjevanja svoje ideje na trgu (”product-market fit”). Prijavo je oddalo 21 podjetij, SPS pa je včeraj objavil seznam 18-ih, ki so prejela pozitivni sklep in jih bo potencialno podprl s 50.000 € konvertibilnega posojila. Med startupi, ki so že prejeli sklepe o odločitvi sklada, in s katerimi bo SPS pogodbe o konvertibilnem posojilu po njihovi uskladitvi predvidoma sklenil do konca novembra, so se uvrstili:

 1. ADORA-MED d.o.o.: podjetje razvija in trži rešitev, ki kirurgom med operacijo omogoča brezdotično prezentacijo pacientovih podatkov, brez da zdravnik zapusti sterilno okolje operacijske sobe.
 2. Allbatron d.o.o.:  podjetje razvija informacijski študentski sistem LYRA in digitalno študentsko denarnico, namenjena plačevanju vseh študijskih obveznosti.
 3. BG BOATGUARD d.o.o.: podjetje razvija energetsko izjemno varčno napravo za nadzor plovil na daljavo, ki lastnikom plovil omogoča udobje in nadzor nad stanjem njihovega plovila prek mobilne naprave in aplikacije v času, ko niso prisotni na plovilu.
 4. CEATM razvija spletno in mobilno storitev, ki kitajskim popotnikom pomaga načrtovati in organizirati potovanja na Balkan.
 5. DOO d.o.o.: podjetje znanega slovenskega start-up podjetnika Matevža Petka, ki razvija aplikacijo za mobilni avtoštop.
 6. EFORMA d.o.o.: podjetje razvija spletno platformo Moj mojster za organizacijo gradbenih projektov in predstavljanje ter verodostojno preverjanje ponudnikov gradbenih del.
 7. GETAPRO d.o.o.: podjetje razvija aplikacijo za naročanje in organizacijo v fitnes industriji, ki jo bodo za začetek ponudili fitnes inštruktorjem in trenerjem.
 8. Internacionalni šport d.o.o.: podjetje razvija športno socialno omrežje z največjo bazo svetovnih ponudnikov športa in rekreacije. Ponudnikom športa in rekreacije pomaga do novih strank ter avtomatizira do 40 % ročnih administrativnih opravil.
 9. Lushna d.o.o.: podjetje se ukvarja z razvojem ekoturističnih destinacij ter zagotavlja celovito podporo ponudnikom glamuroznih, sonaravnih turističnih destinacij z visoko dodano vrednostjo.
 10. NERVteh d.o.o.: podjetje razvija simulatorje različnih tipov vozil za trening varne vožnje in preizkušanje avtomobilov oz. avtomobilske opreme v različnih razmerah vožnje.
 11. NIZKOCENOVCI d.o.o.: podjetje razvija iskalnik za ugodne letalske lete, ki omogoča bolj fleksibilno in uporabniku prijazno iskanje letov nizkocenovnih ponudnikov.
 12. NP3 d.o.o.: podjetje se ukvarja z razvojem nove generacije polimerov, ki bi jih uporabili v klasičnem brizganju in pri 3D tiskanju.
 13. Pricejet d.o.o.: podjetje razvija aplikacijo za nastavljanje dinaminičnih cen in oglaševanja, prilagojenega stanju ponudbe in povprašavanja po določenih storitvah.
 14. Prospeh d.o.o.: podjetje razvija mobilno aplikacijo, prek katere kupci dostopajo do informacij o izvoru prehrambnih (mesnih in mlečnih) izdelkov.
 15. Safe Cover d.o.o.: podjetje razvija in trži higieničen plastičen nastavek, ki ga uporabnik namesti na odprto pločevinko.
 16. SETRAN PLUS d.o.o.: podjetje je razvilo pasivno notranjo klimatsko napravo airtower, ki zniža stroške porabe električne energije za 95 % in porabi le 2 vata električne energije za delovanje.
 17. SMARTPA d.o.o.: podjetje razvija in trži aplikacijo, t.i.  »google za poslovne kontakte« za hitro in učinkovito iskanje potencialnih strank in poslovnih partnerjev.
 18. SOLAIR d.o.o.: podjetje razvija sončni zračni kolektor z vgrajenim fotovoltaičnim modulom, ki deluje v sončnem vremenu, namenjen pa je ogrevanju, prezračevanju ali sušenju vlažnih bivalnih in delovnih prostorov. 
Udeleženci so v torek pričeli z intenzivnim mentorsko-izobraževalnim programom oz. ”bootcamp-om” v okviru pospeševalnika Start:up Geek House.
 

Start:up Geek House ”bootcamp”

Podjetja so v torek v okviru vsebinske podpore podjetniškega pospeševalnika Start:up Geek House, že pričela s trimesečnim intenzivnim mentorsko izobraževalnim programom (”bootcamp”), kjer bodo pridobila vsa temeljna znanja o gradnji start-up podjetja po najsodobnejših »vitkih in agilnih« metodologijah. Program je primerljiv s programom najboljših svetovnih pospeševalnikov, saj mlada podjetja v njem poleg znanja pridobijo tudi mrežo poznanstev in drugo vsebinsko mehko pomoč, ki zmanjšuje tveganje propada podjetja in pospešuje rast in razvoj podjetja.
 
Program, ki bo potekal 10 tednov, bodo izvajali najboljši domači in tuji izvajalci kot so CEED Slovenia, Hekovnik, 30Lean in drugi. Osredotočen je na sodobne metodologije gradnje podjetij po t.i. vitkih in agilnih metodologijah, ki podjetja vodi do čim hitrejše potrditve vrednosti inovativne ideje na trgu. V sklopu t.i. bootcampa se bodo podjetja udeležila desetih vsebinskih modulov.
 • Modul 1: Vitko in agilno podjetje
 • Modul 2: Ven iz stavbe filozofija
 • Modul 3: Produkt in uporabniška izkušnja
 • Modul 4: Marketing
 • Modul 5: Organizacija podjetja
 • Modul 6: Metrike poslovanja
 • Modul 7: Poslovni model
 • Modul 8: Vstop na tuje trge
 • Modul 9: Podjetniške finance
 • Modul 10: Financiranje podjema 
 

Načrti za prihodnost

Predvidoma takoj v začetku naslednjega leta bodo po konceptu dvojčkov, se pravi v kombinaciji vsebinske in finančne podpore, ponovno objavljeni razpisi P2, SK75 in SK200, z nekaj nadgraditvami in spremembami, ki bodo objavljene kmalu. Z nadgraditvami bo zagotovljena še bolj sistematična in celostna podpora startup podjetjem, slovenski poslovni ekosistem pa bo postal še bolj konkurenčen in primerljiv z bolj razvitimi trgi.
 


Start:up Geek House 'bootcamp'omogočajo

Organizator
Program sofinancirata

 

 

 

 

 

Značke
Sgh pospeševalnik Bootcamp Start:up geek house Geekhouse SK50
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.