Za jesenski rok investicij SK75 in SK200 smo prejeli 40 prijav! Prvi ”pitchi” so za nami, zdaj se pripravljamo na DEMO dan

Dne 20. september 2016 objavil Stanislava Vabšek
 

 

Rok Upelj iz start-upa ABCS sistemi v pripravah na svojo predstavitev


V petek, 16. septembra, je bilo ozračje v Tehnološkem parku Ljubljana za odtenek bolj naelektreno kot sicer. Kar 40 start-up podjetij se je namreč prijavilo na jesenski rok za pridobitev SK75 in SK200 investicij Slovenskega podjetniškega skada. S svojim osebnim nastopom oz. predstavitivjo produkta, ekipe in poslovnega modela so morali prepričati komisijo start-up mentorjev, ki je bila, tokrat v 14-članski zasedbi, nad kakovostjo in obetavnostjo večine ekip in idej vidno navdušena!


Ekipa 4see med čakanjem na svoj ”pitch”

Vzorne ”učbeniške” prijave

Veselili smo se tudi v ekipi Iniciative Start:up Slovenija, saj smo za jesenski krog SK investicij Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) prejeli kar nekaj ”učbeniških” prijav. Gre za ekipe, kot so Blub Blub, Feelif, VIAR, ABCS sistemi in Boomerang, pa tudi Gotoky, Smart Futuristic in 4see.

Mitja in Jernej iz ekipe Blub Blub, ki se je letos že dokazala z uvrstitvijo med finaliste za Start-up leta 2016
 

Ekipe, ki so že uspešno pridobile sredstva SPS

Pri prvi skupini, torej pri Blub Blub, VIAR, Feelif, ABCS sistemih in Boomerangu, gre namreč za podjetja, ki so pred oddajo vlog za letošnje jesenske SK75 ali SK200 investicije že uspešno pridobila zagonska sredstva (P2) ali začetni semenski kapital Slovenskega podjetniškega sklada (SK75). Po uspešnem doseganju mejnikov na trgu in pridobitvi zasebnih investitorjev, nadaljujejo s koraki hitre globalne rasti, za kar potrebujejo svež kapital SPS.

Predstavnica ekipe Gotoky med svojim ”pitchem”
 

Potrditev s terena za dostopnost  ugodnega ”seed” kapitala

”To so obetavne ekipe z obetavnimi produkti, ki sredstva Slovenskega podjetniškega sklada pridobivajo postopoma, glede na razvojno fazo svojega podjetja oziroma stopnjo razvitosti produkta. Da so učbeniške, pa pravimo zato, ker so najboljša potrditev s terena,  da start-upom zagotavljamo učinkovit dostop do kapitala ter kakovostno mentorsko podporo v najbolj zgodnjih ‘seed’ fazah, ko je vrzel lastniškega financiranja največja, tveganje za neuresničitev ideje oz. propad mladega podjetja pa največje,” je po nastopih ekip povedal Matej Rus, vodja Iniciative Start:up Slovenija.

Lego ”gadget” ekipe Fortronik je požel zanimanje in pohvalo komisije, da so svoj hobi uspeli spremeniti v posel
 

Start-upi, ki so investitorje iskali na PODIM konferenci

V veliko veselje nam je bilo tudi prebiranje vlog start-upov, kot so Gotoky, Smart Futuristic in 4see. Ti sicer še niso prejemniki finančnih sredstev SPS, so pa letos v naboru najbolj obetavnih start-upov iz Alpe-Adria regije sodelovali na investicijskem delu letošnje konference PODIM. Ekipa 4see se je celo uvrstila v finale ”pitching” tekmovanja PODIM Challenge 2016, na petkovih predstavitvah pa se je lahko že pohvalila s prvimi prodajnimi uspehi v ZDA, pri velikih korporacijskih strankah.

Ekipa Boomerang se je veselila dobro izpeljanega ”pitcha”
 

Ocenjevalna komisija

Skratka, znanih obrazov iz slovenske start-up scene, navdušujočih predstavitev in zadovoljnih obrazov članov ocenjevalne komisije ta petek ni manjkalo. V slednji so se nam tokrat pridružili (po abecednem vrstnem redu) Lojze Bertoncelj iz 30Lean, Branko Drobnak iz kluba Poslovni angeli Slovenije, Tomaž Erjavec iz Doctrine, Matej Golob iz 30Lean, Lidija Honzak iz LUI, Aljoša Huber iz podjetja IntelPlan, Samo Lubej iz Finančnega centra, Andrej Muževič iz Interbore, Jure Pučko iz Doctrine, Gregor Rebolj iz Klike, Peter Ribarič iz Silicon Gardens Fund, Borut Rismal iz Pasadene, Tilen Travnik iz D·Labs in Tatjana Zabasu iz RSG Kapital.


En del ocenjevalne komisije, ki je poslušala SK200 predstavitve 
 

Zdaj pa še generalki za nastop na DEMO dnevu

Pred vsemi ekipami, ki so uspešno prestale prvo pred-selekcijsko sito, so ta teden na vrsti intenzivne delavnice oz. generalke za piljenje poslovnega modela in prezentacije za nastop na DEMO dnevih, ki bosta na sporedu 29. in 30. septembra v Tehnološkem parku Ljubljana.


Naš Urban z ekipo Homey :)
 

Program omogočajo

Organizator
Program sofinancirata

 
 

 

 
Značke
Predselekcija SK200 SK75 Jesen 2016
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.