Izvenkrmni e-motor Remigo med finalisti MUVE Yacht Project

Dne 9. junij 2021 objavil Anemari Pediček
 

Na Navtičnem Salonu v Benetkah je v okviru posebne razstave o prihodnosti trajnostne mobilnosti na vodi - "MUVE Yacht Projects" med finalisti bil predstavljen tudi inovativen izvenkrmni električni motor Remigo. Remigo je produkt slovenskega startup podjetja Remigo d.o.o., ki je bilo leta 2019 prejemnik sredstev P2 in leta 2020 SK75, Slovenskega podjetniškega sklada. 

 

O Muve Yacht Projects

V osrčju Benetk je letos med 29. majem in 6. junijem potekal uveljavljeni italijanski navtični sejem Salone Nautico Venezia, kjer se je predstavljalo več kot 160 razstavljavcev z 220 plovili. V okviru sejma je potekala tudi posebna razstava MUVE Yacht Projects, ki je postavljala v osprednje prihodnost trajnostne mobilnosti. Mednarodni poziv je namenjen oblikovalskim projektom, ki se idejno, vsebinsko ali materialno odmikajo od klasične prakse in s tem približujejo trajnostnemu svetu, ki si ga želimo v prihodnosti.

 

Remigu uspelo med finaliste MUVE Yacht Projects 

Med šestnajsterico finalistov, ki se jim je uspelo predstaviti na razstavi in je prejel priznanje za inovativnost, se je uvrstil tudi električni izvenkrmni motor Remigo. Gre za mali električni motor za čolne istoimenskega slovenskega startup podjetja in proizvajalca, ki nadomešča 3HP bencinske motorje. 

 

Ajda Bertok, industrijska oblikovalka, ki stoji za oblikovanjem motorja podjetja Remigo je povedala:

»Možnost predstavitve na tej razstavi, ki postavlja trende razvoja navtike, nam pomeni veliko priznanje za delo in potrditev, da smo na pravi poti«.

Poglejte, kdo so prejemniki posojila razpisa SK75, ki ga organizira Slovenski podjetniški sklad letos.

 

Ugledna komisija

Na mednarodni poziv se je s projekti odzvalo 54 posameznikov in podjetij. Strokovno komisijo za izbor projektov, ki se bodo kasneje predstavili v mestnem Arsenale, je sklical beneški župan in jo sestavljajo štiri pomembna imena iz sveta oblikovanja, industrije in akademskega sveta: Alberto Bassi, Sean Mc Cartan, Gabriella Belli in Carlo Nuvolari-Duodo.

 

 

Remigo je strokovno komisijo prepričal ne samo z unikatnim izgledom, ki spominja na krmilni list, temveč tudi s svojo napredno vizijo električnega motorja, ki ima kot prvi na svetu baterije integrirane v vodotesno aluminijasto ohišje. To na dolgi rok daje prednost ničelnega vzdrževanja in veliko manj obrabe zaradi stika s (slano) vodo. 

 

Remigo je produkt večletnega opazovanja težav z motorjem ter poslušanja in pogovorov z navtiki, jadralci, njihovimi ekipami in prostočasnimi navdušenci

Ekipa petih ustvarjalcev Remiga se je izkazala tudi z reševanjem marsikatere druge težave obstoječih motorjev za čolne. Motor je tako v primerjavi s konkurenco precej lažji, s poenostavitvijo uporabniškega vmesnika in uporabe pa so dosegli, da Remigo privablja tudi tiste navtične navdušence z manj izkušenj vožnje na vodi.

 

 

O samem nastajanju Remiga in uvrstitvijo na razstavo, je ustanovitelj in direktor podjetja Remigo, Marko Vrtovec dejal: 

»Remigo je produkt večletnega opazovanja težav motorjev v praksi, ter poslušanja in pogovorov z navtiki, jadralci, njihovimi ekipami in prostočasnimi navdušenci. Izdelali smo precej prototipov, jih testirali, se ob tem učili in neštetokrat premislili detajle našega produkta. Še bolj, kot to, da nas je opazila stroka, pa nam je pomemben navdušen sprejem Remiga pri kupcih, na trgu.«

Preberite več o podjetju in izvenkrnem motorju Remigo

 

 

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

 

 

 

Značke
Startup Remigo SPS MGRT StartupPlusProgram
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.