Razpis SK75 je zunaj. Pripravite se na rast!

Dne 22. februar 2021
 

V petek, 19. februarja, je Slovenski podjetniški sklad objavil že drugi letošnji razpis, s katerim spodbuja zagon inovativnih slovenskih podjetij. Govorimo o razpisu SK75, ki omogoča podjetjem pridobiti 75.000 evrov konvertibilnega posojila. Denar, ki mu ob boku hodi tudi obširna vsebinska podpora, bodo izbrana podjetja namenila dvigovanju prodaje in širjenju na nove trge.

 

Namen produkta je zagotavljanje kvazi-lastniškega financiranja za inovativna podjetja v semenski fazi, ki težko dostopajo do financiranja preko komercialnih bank oz. drugih klasičnih oblik financiranja. Čaka vas fiksna 4 % obrestna mera, pri podpisu pogodbe pa ne bo drobnega tiska. Celoten znesek bo na vašem računu najkasneje v 7 mesecih od podpise pogodbe. Ročnost posojila je 5 let.

 

Pogoji razpisa

Na razpis se lahko prijavijo podjetja, ki:

  • imajo status d.o.o. in so registrirana v Sloveniji,
  • so starejša od 1 leta in mlajša od 5 let (od datuma registracije do oddaje vloge),
  • imajo dokončan razvoj produkta/storitve in so ga že preizkusili pri prvih kupcih,
  • ustvarjajo prve prihodke od prodaje,
  • imajo vsaj enega zaposlenega družbenika za polni delovni čas.

 

Imeti prave informacije ob pravem času je poleg odličnega produkta ključnega pomena.  V ta namen bo Sklad v marcu po vsej Sloveniji pri lokalnih partnerjih organiziral promocijske dogodke in skupaj ti bodo predstavili kaj, kako, zakaj in kakšno obliko pomoči pri prijavi na razpis ti lahko ponudijo. Na voljo bodo za 1:1 feedback, ali je tvoja ideja primerna za razpis.

 

Število mest bo omejeno, lahko pa si že zdaj rezerviraš svoje mesto na dogodku, ki bo najbližje tvojemu kraju bivanja. Želiš, da te obvestimo o potrjenih terminih in lokacijah ter ti pred rezerviramo vstopnico? 

 

REZERVACIJA ZA STARTUP ROADSHOW

 

Želiš že pred dogodki izvedeti več o samem razpisu in postopku predselekcije? Klikni tukaj

 

Ključni datumi

Promocijski dogodki po celi Sloveniji: med 1. in 15. marcem

Rok za prijavo v predselekcijo: 12. marec do 14. ure

Rok za prijavo na razpis: 31. marec

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.