Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };

Program SK75 in predselekcija Start:up Slovenija 2020

 

Program je razdeljen v dve fazi. Faza pred investicijo je namenjena pomoči pri oblikovanju podjetniške ideje, poslovnega modela, učinkovite predstavitve in prijave na razpis SK75 Slovenskega podjetniška skladaFaza po investiciji je namenjena zagotavljanju pogojev za 100% fokus podjetja na realizacijo zastavljenih ciljev. 

 

Še ne poznaš razpisa SK75?

Klikni tukaj in ga spoznaj. 

 

VEČ O RAZPISU SK75
 

 

Program pred investicijo - predselekcija

Namen programa je podjetniškim ekipam zagotoviti vso potrebno podporo pri oblikovanju podjetniške idejeposlovnega modela in učinkovite predstavitve ter prijave na razpis SK75 Slovenskega podjetniška sklada. Sodelovanje v prvi fazi programa lahko podjetju prinese do 40 dodatnih točk za prijavo na razpis SK75 za pridobitev 75.000 EUR konvertibilnega posojila. 

 

Prijava v predselekcijo

 

Promocijski roadshow dogodki, na katerih podjetniki spoznajo vse podrobnosti o programu pospeševalnika, pogojih pridobitve javnih sredstev in podpore ter uspešne slovenske podjetnike in njihove zgodbe. Koledar dogodkov

 
Elektronska prijava: do 10.3.2020 je potrebno oddati spletno prijavo v Centralnem prijavnem sistemu, ki obsega ključna vprašanja o podjetnški ideji, ekipi in poslu. Na podlagi pravočasno oddane prijave so podjetniki povabljeni še na osebno predstavitev, te bodo za letošnji pomladni krog potekale 17.3.2020 s pričetkom ob 10.00 v Ljubljani. 

 

Prve predstavitve: 17.3.2020 s pričetkom ob 10. uri v Ljubljani, CIP NLB

Podjetja se predstavijo komisiji v 3 min predstavitvah in dodatnih 6 min za vprašanja. Ocenjujejo se trije kriteriji:

 

1. Ocena potenciala in kompetentnosti ekipe (maksimalno število točk = 4),

2. Razumevanje in relavantnost problema (maksimalno število točk = 3), 

3. Rešitev, edinstvena ponujena vrednost, neulovljiva prednost (maksimalno število točk = 3)

 

Posebna predloga za prve predstavitve ni predvidena. Predstavitve se najkasneje do 13. marca do 13. ure pošljejo na elektronski naslov info@startup.si. Za napredovanje v naslednji krog je doseganje minimalno 6 točk.

 

SK75 - priprave na drugo predstavitev so namenjene osebnemu spoznavanju podjetniških ekip, oceni zmožnosti hitrega napredka v izjemno kratkem času ter pripravi na finalno ocenjevanje podjetniških ekip v fazi predselekcije in predstavitvam pred zasebnimi investitorji. Priprav se udeležijo ekipe, ki so na prvih predstavitvah dosegle minimalno 6 točk. Priprave bodo potekale 19.3.2020 od 10. do 18. ure v Ljubljani. 

Druge predstavitve - DEMO dan, 23.3.2020 s pričetkom ob 10. uri v Ljubljani, CIP NLB

 

Demo dan je namenjen ekipam, ki so uspešno zaključile priprave na DEMO dan. Na DEMO dnevu se podjetja predstavijo komisiji v 5 min predstavitvah in dodatnih 10 min za vprašanja. Ocenjujejo se štirje kriteriji:

 

1. Ocena potenciala in kompetentnosti ekipe (max 10 točk)
2. Razumevanje in relavantnost problema ter ustreznost rešitve (max 4 točke) (vključuje tudi edinstveno ponujeno vrednost, neulovljivo prednost)
3. Jasna opredelitev segmentov kupcev/uporabnikov, validacija ter dostop njih (max 3 točke) 
4. Jasnost in realnost ključnih kazalnikov danes in čez 6/12 mesecev (max 13 točk) (stanje prihodkov, števila uporabnikov, angažiranih kadrov, razvoja produkta, možnost doseganja naslednje razvojne stopnje)

 

Uporabite posebno predloga za predstavitve, ki jo najdete tukaj. Predstavitve se najkasneje do 20. marca do 13. ure pošljejo na elektronski naslov info@startup.si.

 

Podjetniki lahko v fazi predselekcije skupaj pridobijo maksimalno 40 točk, ki se upoštevajo v sklopu razpisne dokmentacije SPS za prijavo na razpis SK75.


Oddaja razpisne dokumentacije: Po demo dnevu sledi oddaja razpisne dokumentacije za pridobitev javnega konvertibilnega posojila v višini 75.000 evrov in strokovne podpore. Naši svetovalci bodo aktivno pomagali vsem podjetniškim ekipam pri pripravi dokumentacije. Prijavo na razpis je potrebno oddati do 27.3.2020. 

 

 

Program po investiciji SK75

Zagonska spodbuda P2 tvojemu poslu ne zagotavlja le finančne podpore, ampak tudi dragoceno vsebinsko podporo, posebej prilagojeno izzivom in potrebam mladih podjetij na poti rasti.

 

V okviru #StartupPlusProgram podjetje prejme vrhunskega startup mentorja, sodeluje v bootcamp, programih KorpoStart in NextRound ter še veliko več. Preberi več ...

Pogoji sodelovanja v predselekciji SK75 2020

 

V program SK75 se lahko vključi vsak, ki izpolnjuje naslednje pogoje:

  • Ima inovativno poslovno idejo z globalnimi ambicijami.
  • Ima razvito rešitev, ki jo je že preizkusil pri prvih strankah oziroma zgodnjih uporabnikih.
  • Ima podjetniško ekipo (ni nujno, da je že dokončno sestavljena).
  • Je zavezan (ali se bo v prihodnosti zavezal) k uresničitvi ideje za 100% delovni čas.
  • Je pripravljeni delati po sodobnih metodologijah podjetništva.
  • Ima ustanovljeno podjetje v Republiki Sloveniji (pravna oblika d.o.o.), ki je na dan prijave na razpis staro med 12 in 60 mesecev.


Za prijavo na razpis SK75 Slovenskega podjetniškega sklada veljajo še dodatni pogoji, ki so navedeni v razpisni dokumentaciji.

Časovnica predselekcije SK75 2020

 

Promocijski "roadshow" dogodki

Maribor: 18. februar ob 16.30 na Tovarni podjemov (program in prijava
Novo mesto: 20. februar ob 8.30 v Inkubatorju Podbreznik (program in prijava
Velenje: 21. februar ob 13.00 v SAŠA inkubatorju (program in prijava)

Sežana: 4. marec ob 9.00 v Inkubatorju Sežana (program in prijava)

Nova Gorica: 4. marec ob 14.00 v Primorskem tehnološkem parku (program in prijava

Kranj: 5. marec ob 14.00 v RC IKT (program in prijava)

 

Osrednji promocijski dogodek  

Forum 100% Startup 2020

Ljubljana: 3. marec ob 13.00 v Tehnološkem parku Ljubljana (program in prijava)

 

Rok za prijave v predselekcijo Start:up Slovenija

10. marec 2020 do polnoči na prijave.startup.si


Prve osebne predstavitve pred komisijo

Ljubljana, 17. marec 2020, s pričetkom ob 10.00

Predstavitve je potrebno poslati najkasneje do 13. marca 2020 do 13. ure na elektronski naslov info@startup.si. Posebna predloga ni predvidena. Predstavitev traja 3 min plus dodatnih 6 min za vprašanja


SK75 DEMO dan generalka

Ljubljana, 19. marec 2020 od 10.00 do 18.00

 

Druge osebne predstavitve - DEMO dan 

Ljubljana, 23. marec 2020 ob 10.00

 

Predstavitve je potrebno poslati najkasneje do 20. marca 2020 do 13. ure na elektronski naslov info@startup.si. Pred. Predstavitev traja 5 min plus dodatnih 10 min za vprašanja. Uporabite posebno predloga za predstavitve, ki jo najdete tukaj.

 

Rok za prijavo na razpis SK75 SPS

27. marec 2020 na naslov Slovenskega podjetniškega sklada. Razpis je objavljen na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada in v Uradnem listu RS.

 

Prijava

 

Prijava v predselekcijsko fazo tekmovanja Start:up Slovenija poteka preko Centralnega prijavnega sistema. Podjetja bodo v okviru predselekcijskega postopka lahko pridobila do 40 točk za potrebe razpisa SK75 Slovenskega podjetniškega sklada.
 

ŽELIM DO 40 TOČK V PREDSELEKCIJI


Prijavo na razpis SK75 Slovenskega podjetniškega sklada, v okviru katerega lahko pridobiš 75.000 evrov konvertibilnega posojila je potrebno oddati ločeno. Podrobnosti o vsebini prijave so na voljo v razpisni dokumentaciji.

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.