Program SK75 in predselekcija Start:up Slovenija 2020

 

Program je razdeljen v dve fazi. Faza pred investicijo je namenjena pomoči pri oblikovanju podjetniške ideje, poslovnega modela, učinkovite predstavitve in prijave na razpis SK75 Slovenskega podjetniška skladaFaza po investiciji je namenjena zagotavljanju pogojev za 100% fokus podjetja na realizacijo zastavljenih ciljev. 

 

Še ne poznaš razpisa SK75?

Spoznaj ga.

 

VEČ O RAZPISU SK75
 

 

Program pred investicijo - predselekcija

Namen programa je podjetniškim ekipam zagotoviti vso potrebno podporo pri oblikovanju podjetniške idejeposlovnega modela in učinkovite predstavitve ter prijave na razpis SK75 Slovenskega podjetniška sklada. Sodelovanje v prvi fazi programa lahko podjetju prinese do 40 dodatnih točk za prijavo na razpis SK75 za pridobitev 75.000 EUR konvertibilnega posojila. 

 

Prijava v predselekcijo

 

Promocijski roadshow dogodki, na katerih podjetniki spoznajo vse podrobnosti o programu pospeševalnika, pogojih pridobitve javnih sredstev in podpore ter uspešne slovenske podjetnike in njihove zgodbe.

 
Elektronska prijava: do 9.9.2020 do 13.00 ure je potrebno oddati spletno prijavo v Centralnem prijavnem sistemu, ki obsega ključna vprašanja o podjetnški ideji, ekipi in poslu. Na podlagi pravočasno oddane prijave so podjetniki povabljeni še na osebno predstavitev, te bodo za letošnji pomladni krog potekale 16.9.2020 s pričetkom ob 10.00 z uporabo orodja ZOOM. 

 

Prve predstavitve: 16.9.2020 s pričetkom ob 10. uri preko ZOOM-a

Podjetja se predstavijo komisiji v 5 min predstavitvah in dodatnih 6 min za vprašanja. Ocenjujejo se trije kriteriji:

 

1. Ocena potenciala in kompetentnosti ekipe (maksimalno število točk = 4),

2. Razumevanje in relavantnost problema (maksimalno število točk = 3), 

3. Rešitev, edinstvena ponujena vrednost, neulovljiva prednost (maksimalno število točk = 3)

 

Posebna predloga za prve predstavitve ni predvidena. Predstavitve se najkasneje do petka, 11. septembra do 13. ure, pošljejo na elektronski naslov info@startup.si. Za napredovanje v naslednji krog je doseganje minimalno 6 točk.

 

SK75 - priprave na drugo predstavitev so namenjene osebnemu spoznavanju podjetniških ekip, oceni zmožnosti hitrega napredka v izjemno kratkem času ter pripravi na finalno ocenjevanje podjetniških ekip v fazi predselekcije in predstavitvam pred zasebnimi investitorji. Priprav se udeležijo ekipe, ki so na prvih predstavitvah dosegle minimalno 6 točk. Priprave bodo potekale 18.9.2020 od 10. do 18. ure v Ljubljani.

Druge predstavitve - DEMO dan, 24.9.2020 s pričetkom ob 10. uri preko ZOOM-a

 

Demo dan je namenjen ekipam, ki so uspešno zaključile priprave na DEMO dan. Na DEMO dnevu se podjetja predstavijo komisiji v 5 min predstavitvah in dodatnih 10 min za vprašanja. Ocenjujejo se štirje kriteriji:

 

1. Ocena potenciala in kompetentnosti ekipe (max 10 točk)
2. Razumevanje in relavantnost problema ter ustreznost rešitve (max 4 točke) (vključuje tudi edinstveno ponujeno vrednost, neulovljivo prednost)
3. Jasna opredelitev segmentov kupcev/uporabnikov, validacija ter dostop njih (max 3 točke) 
4. Jasnost in realnost ključnih kazalnikov danes in čez 6/12 mesecev (max 13 točk) (stanje prihodkov, števila uporabnikov, angažiranih kadrov, razvoja produkta, možnost doseganja naslednje razvojne stopnje)

 

Uporabite posebno predloga za predstavitve, ki jo bomo objavili kmalu. Predstavitve se najkasneje do 21. septembra do 13. ure pošljejo na elektronski naslov info@startup.si.

 

Podjetniki lahko v fazi predselekcije skupaj pridobijo maksimalno 40 točk, ki se upoštevajo v sklopu razpisne dokmentacije SPS za prijavo na razpis SK75.


Oddaja razpisne dokumentacije: Po demo dnevu sledi oddaja razpisne dokumentacije za pridobitev javnega konvertibilnega posojila v višini 75.000 evrov in strokovne podpore. Naši svetovalci bodo aktivno pomagali vsem podjetniškim ekipam pri pripravi dokumentacije. Prijavo na razpis je potrebno oddati do 2.10.2020. 

 

 

Program po investiciji SK75

Zagonska spodbuda P2 tvojemu poslu ne zagotavlja le finančne podpore, ampak tudi dragoceno vsebinsko podporo, posebej prilagojeno izzivom in potrebam mladih podjetij na poti rasti.

 

V okviru #StartupPlusProgram podjetje prejme vrhunskega startup mentorja, sodeluje v bootcamp, programih KorpoStart in NextRound ter še veliko več. Preberi več ...

Pogoji sodelovanja v predselekciji SK75 2020

 

V program SK75 se lahko vključi vsak, ki izpolnjuje naslednje pogoje:

  • Ima inovativno poslovno idejo z globalnimi ambicijami.
  • Ima razvito rešitev, ki jo je že preizkusil pri prvih strankah oziroma zgodnjih uporabnikih.
  • Ima podjetniško ekipo (ni nujno, da je že dokončno sestavljena).
  • Je zavezan (ali se bo v prihodnosti zavezal) k uresničitvi ideje za 100% delovni čas.
  • Je pripravljeni delati po sodobnih metodologijah podjetništva.
  • Ima ustanovljeno podjetje v Republiki Sloveniji (pravna oblika d.o.o.), ki je na dan prijave na razpis staro med 6 in 60 mesecev.


Za prijavo na razpis SK75 Slovenskega podjetniškega sklada veljajo še dodatni pogoji, ki so navedeni v razpisni dokumentaciji.

 

Prijava

 

Prijava v predselekcijsko fazo tekmovanja Start:up Slovenija poteka preko Centralnega prijavnega sistema. Podjetja bodo v okviru predselekcijskega postopka lahko pridobila do 40 točk za potrebe razpisa SK75 Slovenskega podjetniškega sklada.
 

ŽELIM DO 40 TOČK V PREDSELEKCIJI


Prijavo na razpis SK75 Slovenskega podjetniškega sklada, v okviru katerega lahko pridobiš 75.000 evrov konvertibilnega posojila je potrebno oddati ločeno. Podrobnosti o vsebini prijave so na voljo v razpisni dokumentaciji.

Jesenska generacija SK50 / 2014

   

Pomladna generacija SK75 / 2015

 

Jesenska generacija SK75 / 2015


Pomladna generacija SK75 / 2016


Jesenska generacija SK75 / 2016

 

Pomladna generacija SK75 / 2017

Jesenska generacija SK75 / 2019

 

Pomladna generacija SK75 / 2020

Aiport Tech d.o.o.

Altron d.o.o.

Dezziv d.o.o.

Grid Instruments d.o.o.

In Composite d.o.o.

Interceptor d.o.o.

Otolab d.o.o.

Pravi UM d.o.o.

Priot d.o.o.

Smartest HR d.o.o.

SparkLPG d.o.o.

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.