Podjetje Nizkocenovci je Slovenski start-up leta 2016!

Dne 12. maj 2016 objavil Stanislava Vabšek
 

Podjetje Nizkocenovci razvija tehnološko platformo GoAvio za povezovanje nizkocenovnih letov z železniškimi in avtobusnimi prevozi in tako uporabnikom velikih spletnih iskalnikov letalskih prevozov, kot je denimo Skyscanner, zagotavlja (naj)cenejše možnosti za prevoz. Na svečanem zaključku prvega dne mednarodne konference PODIM v Mariboru je podjetje Nizkocenovci prejelo nagrado Slovenski start-up leta 2016, s katero želijo ključni deležniki slovenskega start-up ekosistema izpostaviti in nagraditi podjetja ter njihove ekipe, ki so s svojo vztrajnostjo, globalnimi dosežki ter drzno razvojno vizijo zgled v domačem in globalnem start-up okolju.
 

Kateri problem rešuje tehnologija GoAvio?

Letalske vstopnice so lahko zelo drage. Velikokrat obstajajo mnogo cenejši nizkocenovni letalski prevozi z bližnjega letališča, vendar je težava v tem, da tovrstnih zbirnih podatkov ni mogoče najti na nobeni spletni strani.  
 

Iz Ljubljane do Amsterdama za manj kot 50€

Ta problem učinkovito rešuje start-up podjetje Nizkocenovci, ki razvija tehnologijo GoAvio za povezovanje nizkocenovnih letov z železniškimi in avtobusnimi prevozi in tako za uporabnike išče cenejše možnosti zgolj letalskim prevozom. Takšno rešitev najbolje ponazori primer uporabnika, ki leti iz Ljubljane v Bruselj s ponudnikom Wizzair, nato pa se iz Bruslja pripelje v Amsterdam z avtobusom in za celotno pot plača manj kot 50 €.
 

Tehnologija za velike iskalnike

Svojo tehnologijo podjetje razvija za velike iskalnike letalskih prevozov, kot je denimo Skyscanner in drugi, kjer več kot 100 milijonov uporabnikov na mesec išče letalske prevoze, zdaj pa bodo lahko z uporabo platforme GoAvio našli cenejše možnosti za prevoz.
 

Zmagovalna ekipa in investitorji

Zmagovalno ekipo GoAvio sestavljajo Matej Gaser, Uroš Simovič, Matej Velikonja in Jan Gorjanc, ki so po angelski investiciji in naložbi SK50 Slovenskega podjetniškega sklada v začetku letošnjega leta pridobili še 300.000 € vredno investicijo bolgarskega sklada tveganega kapitala Launchuba in češkega Credo Ventures.
 

Nagrada mentoriranje 500startups

Zmagovalna ekipa bo prejela mentorstvo Marvina Liao-a partnerja elitnega ameriškega pospeševalnika 500startups, srečanje z renomiranim investitorjem Timom Draperjem, »all inclusive« paket na Pioneers Festival na Dunaju, vstopnico za demo dan ABC pospeševalnika ter 1000 EUR na predplačniški Visa kartici Nove KBM.
 

Svečana razglasitev Start-upa leta 2016

Svečan zaključek prvega dne podjetniškega dogajanja v Mariboru na konferenci PODIM se je zgodil na večerni podelitvi nagrade »Slovenski start-up leta 2016«, s katero želijo ključni deležniki slovenskega start-up ekosistema izpostaviti in nagraditi podjetja ter njihove ekipe, ki so s svojo vztrajnostjo, globalnimi dosežki ter drzno razvojno vizijo zgled v domačem in tujem start-up okolju.
 

Nadgradnja nagrade

Letos je nagrada Startup leta močno nadgrajena, saj gre za projekt tesnega sodelovanja aktivnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. Že tradicionalnim organizatorjem in podeljevalcem nagrade - Iniciativi Start:up Slovenija, Slovenskemu podjetniškemu skladu in Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo - se je namreč pridružil ABC pospeševalnik, ki s svojimi ambicioznimi načrti vnaša svežo energijo ne le v slovenski, temveč tudi širši regionalni podjetniški ekosistem.
 

Deset nominirancev v dveh tekmovalnih kategorijah

Letošnja nadgradnja nagrade se kaže tudi v tem, da se zanjo poteguje deset nominiranih podjetij v dveh tekmovalnih kategorijah.  V prvi skupini petih finalistov so tako imenovani »mladi izzivalci« oz. start-up podjetja v najzgodnejših fazah razvoja, ki so se najbolje uvrstila v procesu tekmovanja Start:up Slovenija. Drugo skupino finalistov pa tvori pet start-upov v različnih fazah razvoja, ki so jih nominirali deležniki slovenskega ekosistema.
 

Letošnji finalisti

Letos se je tako za ugledno nagrado Start-up leta 2016 potegovalo deset finalistov. V skupini »mladih izzivalcev« so bila to start-up podjetja Blub Blub, Feelif, Ulla Labs, VinTech in 45HC.com, v skupini podjetij, ki so jih nominirali deležniki start-up ekosistema, pa so se za nagrado potegovali start-upi ADORA MED, Gotoky, Nizkocenovci, Doctrina in Chipolo.
 

Ocenjevalna komisija

Vseh deset finalistov je na konferenci PODIM ocenjevala sedemčlanska žirija, sestavljena iz uglednih domačih in tujih podjetnikov: Maria Anselmi (Bisnode), Matt Mayfield (Telekta), Niko Klanšek (FlyKly), Julien Coustaury (Fil Rouge Capital), Aljoša Domijan (Gambit Trade), Boštjan Bregar (4th Office) in Stephen Mooney (Synoptic Technologies). Več o izboru, ocenjevalnih kriterijih in nagradah najdete na tej povezavi.

 

 

 

Značke
Start-up leta 2016
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.