Odkrili smo skrivnostno šifro in odklenili zakladnico bogatih znanj ter izkušenj vseh SK generacij!

Dne 22. november 2016 objavil Stanislava Vabšek
 V petek in soboto je bil mariborski hotel Habakuk prežet s pozitivno startupovsko energijo! Gostil je več kot 70 člansko množico startupov in deležnikov ekosistema, ki smo se zbrali na jesenskem teambuildingu vseh štirih generacij prejemnikov SK75 in SK200 investicij Slovenskega podjetniškega sklada. Dokazali smo, da je uspešen tim rezultat mnogih rok in enih misli. V napeti pustolovski igri tajnih agentov smo povrnili ukradeno formulo za uspešen preboj startupa in jo nato s skupnimi močmi upodobili na ogromni sliki brez meja, ki bo kmalu na ogled v Tehnološkem parku Ljubljana. Odkrili smo skrivnostno šifro, ki je odklenila trezor z bogatimi znanji in izkušnjami SK podjetnikov, ki so na novo stkali ali še poglobili medsebojne vezi ter poznanstva, si izmenjali izkušnje ter okrepili podjetniške kompetence. Da smo s tem druženjem zadeli žebljico na glavico, najbolje povzamejo besede udeležencev, ki so si v ”nepozaben spomin vtisnili intenzivno sodelovanje, sproščeno vzdušje in fantastično ter domiselno organizacijo dogodka. Dodana vrednost je to, da lahko poslušaš ljudi, ki so že dali nekaj čez, bili v istem 'zosu' in vedo, kaj govorijo, ne le fantazirajo o valuacijah!”
 
Jesenski SK teambuilding je v petek pozno popoldne otvoril organizicijski vodja Iniciative Start:up Slovenija Urban Lapajne, ki je skupaj z Rokom Hubrom, vodjo SK programov iz Slovenskega podjetniškega sklada, predstavil kratko analizo preteklih izvedb in ideje za delovanje SK programov v prihodnosti.


Brez skupinskega ”selfija” s širokimi nasmeški seveda ni šlo!

 

Kje čevelj žulji in kako ga zmehčati?

Po kratkih predstavitvah vseh sodelujočih startupov, da smo vsi vedeli, kam kdo paše, je sledil sklop druženja ”Kje vas najbolj čevelj žuli”. V pogovoru, ki ga je Urban Lapajne moderiral s podjetniki, smo želeli izpostaviti problem in poiskati rešitve zanj, saj so startupi v anketi, ko so jo izpolnili pred srečanjem, med najbolj svoje najbolj pereče izzive postavili vstop oz. preboj na tuje trge.
 

Rok Upelj, Smart Turn System, prejemnik SK75 investicije
 

 

Mikrofon in pozornost sta ”ukradla” Chipolo in Xvida

K sreči imamo v vseh štirih SK generacijah kar nekaj podjetnikov, ki jim je ta preboj že uspel oz. so na dobri poti, da postanejo prepoznavni globalni igralci. Mikrofon in pozornost udeležencev pa sta si na to temo, predvsem zaradi svojih bogatih izkušenj tako s kampanjami množičnega financiranja kot iskanjem pravih distributerjev, izmenjevala predvsem Tadej Jevševar iz Chipola in Uroš Čadež iz Xvide.
 

Uroš Čadež (na sliki levo), Xvida, prejemnik SK200 investicije
 

 

Dragoceni trije nasveti pri iskanju distributerja

Če na kratko povzamemo izkušnje Chipola, ki danes šteje že več kot milijon uporabnikov po vsem svetu, in blagovne znamke Xvida, ki z odličnimi ”review” komentarji navdušuje medije in uporabnike v Evropi in ZDA, bodite pozorni oz. nepopustljivi, če distributer brez zelo tehtnih argumentov od vas zahteva ekskluzivo. Če je le možno, prodajajte na avans, predvsem pa se zavedajte, da bodo različni distribucijski oz. prodajni kanali v ZDA (in drugod po svetu) od vas vzeli najmanj 50 % ali več od končne cene izdelka na prodajni polici.

 

 

SK ”Founders Dinner”

Vroča debata, ki sta jo sprožila Jevševar in Čadež, se je nadaljevala tudi v hotelskem salonu pri večerji, ki smo jo poimenovali kar SK ”Founders Dinner”. Ta bi se v dobri družbi lahko zavlekla pozno v noč ali še raje do zgodnjih jutranjih ur (kar se je sicer nekaterim zgodilo po tem, ko smo končali z vsemi organiziranimi debatami), če ne bi udeležencev spet pozvali v sejno dvorano na večerni klepet s prejemnikom SK75 investicije in soustanoviteljem podjetja VIAR Jernejem Mirtem.
 
Jernej Mirt (na sliki levo) in Urban Lapajne
 
 

Z Jernejem Mirtom o uspešni misiji v Seattlu

Jernej Mirt se je pred nekaj dnevi vrnil iz več kot uspešne misije v ameriškem pospeševalniku 9mile Labs iz Seattla, kjer ravno zaključuje novo investicijsko rundo. Tokrat z zasebnimi ameriškimi vlagatelji, katere je prepričala marljiva, vztrajna in prizadevna slovenska ekipa, ki si je v pospeševalniku 9mile Labs zgradila ugled tudi s pohvalo za najboljši ”pitch” na demo dnevu, predvsem pa z neumornim ”hustlanjem” za platforme VIAR360, ki omogoča enostavno in hitro ustvarjanje 360 in VR video vsebin.

 
Tajna agentka Elvisa, ekipa Delta 1
 
 

Pustolovska igra tajnih agentov

Soboto oz. drugi dan druženja so nam popestrili strokovnjaki ekipe TBA, Akademije za temabuilding programe. Kaj vse so nam pripravili, lahko mnogo bolje kot besede opišejo fotografije, ki jih najdete v fotogaleriji. 

##Gallery#id=4##
 

Kako smo razkrinkali nevarno skupino zločincev

Omenili bomo le to, da smo v napeti pustolovski igri tajnih agentov razkrinkali nevarno skupino zločincev in povrnili ukradeno formulo za uspešen preboj startupa, ki smo jo s skupnimi močmi in natančnimi ter usklajenimi gibi svinčnikov in čopičev upodobili na ogromni sliki brez meja, ki bo kmalu na ogled v Tehnološkem parku Ljubljana.
 

Video odkrivanja slike brez meja

 

 

Super energetsko poživilo lahko poizkusite pomladi

In če ne bi toliko odprtih, pozitivnih, dinamičnih in ambicioznih ljudi staknilo glave ter izmenjalo svoja dognanja in izkušnje, zagotovo ne bi uspeli najti niti super energetskega poživila, odkritja laboratorijev Iniciative Start:up Slovenija, ki ga je prej omenjena skupina zločincev hotela izmakniti in uničiti za vedno. Izbrani slovenski SK startupi pa ga bodo lahko preizkusili prihodnjo pomlad na našem naslednjem teambuildingu pod Pohorjem ali na kateri drugi lokaciji, kjer bo startup ekosistem potreboval podporo naših vrhunskih tajnih agentov.

- - - 

Če želite pregledati vse fotografije iz SK teambuildinga, vabljeni v našo Flick galerijo.

 
 

Program omogočajo 
 

 

 

 

Značke
SK Teambuilding
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.