LayOn na Kickstarterju: Ne le vzglavnik, tudi napihljivo ležišče

Dne 30. oktober 2019 objavil Mitja Sagaj
 

LayOn je nova slovenska rešitev na platformi za množično financiranje Kickstarter. Gre za vzglavnik/ovratnik in napihljivo ležišče hkrati, z njim pa avtorica Urša Sačer rešuje probleme večine popotnikov po svetu, ki so pogosto povezani tudi s pomanjkanjem ležišč na letališčih.

 

Urša, nekdanja športnica, danes pa podjetnica, je prepričana, da si vsak popotnik želi na letališču primerno spočiti, vendar letališča ponavadi ne nudijo dovolj udobnih sedežev in ležišč. LayOn je tako popolnoma svež startup, ki zagotavlja rešitev za večen problem večine popotnikov na svetu - hitro napihljivo ležišče in vzglavnik v enem samem produktu.

 

Čeprav morda na prvi pogled izgleda kot običajna napihljiva blazina, je veliko več kot to. Je prvo in edino ležišče na svetu, ki ga lahko brez težav in doplačila nesete s seboj na letalo. Zavzema zelo malo prostora, primerno pa je tako za zunanjo kot tudi notranjo uporabo, obenem ga je zaradi natančno izdelane aerodinamične forme mogoče izjemno hitro in elegantno napihniti ter izprazniti, poleg tega pa je ležišče brez dodatnih ventilov, ki bi lahko čez noč povzročali uhajanje zraka. Zjutraj bo tako v istem stanju, kot je bilo zvečer, zagotavlja ekipa LayOn. Izdelek je narejen iz odpornega najlona, ki omogoča, da ga uporabljate tudi na grobih zunanjih površinah, paziti morate le, da pod njim ni nobenega ostrega predmeta.

 

 

Zaradi hitre in enostavne možnosti napihovanja je LayOn mogoče uporabljati na dolgem letu z letalom, med čakanjem na letališču, v nepredvidenih situacijah, ko je na letališču treba prenočiti, na izletih in kampiranju in kadarkoli oziroma kjerkoli se želite za trenutek odpočiti. Ležišče je trpežno, z nosilnostjo do 180 kilogramov, premazano z antibakterijsko zaščito, kljub temu pa pralno v pralnem stroju.

 

Danes 26-letna Urša, do poškodbe pred štirimi leti, zagnana rokometašica, je svojo podjetniško pot začela z izdelovanjem darilne embalaže za cvetje, nadaljevala s šivanjem nahrbtnikov, danes pa skupaj s svojo ekipo predstavlja povsem svež startup. LayOn je tudi letošnji prejemnik zagonske spodbude P2 Slovenskega podjetniškega sklada v višini 54.000 evrov, s čimer mu priprada tudi bogata vsebinska podpora #StartupPlusPrograma.

 

 

 

 

__________

Več informacij:

Lucija Zelnik

lucija@layon.eu

Značke
Startup Kickstarter SPS #StartupPlusProgram Slovenski podjetniški sklad MGRT
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.