Kdo sestavlja komisijo, ki bo izbrala Slovenski start:up leta 2024?

Dne 6. junij 2024
 

Že poznate slovenska podjetja, ki so bila izbrana med top 5 startupov in se potegujejo za naslov Slovenski start:up leta 2024? Naj vam osvežimo spomin. To so: Plan Z, DDD Invoices, Tip Pri, Remea in FLIQA. Današnji dan je za njih predstavljal pomembni mejnik - zagovori pred našo ugledno komisijo v prostorih SBC. Prav njihova beseda odloča o tem, katero podjetje bo 18. junija domov odneslo kipec in bo okronano za letošnji Slovenski start:up leta.

 

Letošnjo komisijo sestavljajo


Tomaž Bizjak, Recatalyst 

Tomaž je izvršni direktor in soustanovitelj podjetja ReCatalyst, lanskoletni prejemnik naslova Slovenski start:up leta. Podjetje ReCatalyst se ukvarja z razvojem katalizatorjev naslednje generacije za gorivne celice in je spin-out podjetje iz Kemijskega Inštituta v Ljubljani. Podjetje je lansko leto doseglo ponoven uspeh in pridobilo sredstva v višini 1,7 milijona evrov. Prejeli so že številna priznanja in nagrade, vključno z EIT Raw Materials Jumpstarter 2020. Tomaž je deep-tech podjetnik in pionir na področju prenosa tehnologij v Sloveniji.


Rok Huber, Slovenski podjetniški sklad

Rok je vodja sektorja za posebne razvojne spodbude na Slovenskem podjetniškem skladu, kije osrednji finančni sklad za podporo MSP-jev, start-up in scale-up podjetij z ukrepi za zmanjševanje različnih vrzeli s katerimi se podjetja soočajo na trgu. SPS je aktivni soustvarjalec startup ekosistema in hkrati soorganizator nagrade Slovenski start:up leta. 


Jure Mikuž, South Central Ventures

Jure šteje med najizkušenejše in najuglednejše slovenske investitorje v tehnološka podjetja. Bil je ustanovitelj prvega tovrstnega slovenskega sklada in odigral ključno vlogo pri več kot 30 projektih iz različnih tehnoloških panog. Je član upravnega odbora več portfeljskih podjetij, ki aktivno prispeva k razvoju podjetniškega ekosistema. Je odgovorni partner v največjem regionalnem VC skladu South Central Ventures.


Maja Brelih Lotrič, Lotrič Meroslovje

Maja Brelih Lotrič je direktorica, solastnica in predstavnica druge generacije družinskega podjetja Lotrič Meroslovje, gorenjske in bronaste gazele leta 2012. Med drugim je podpredsednica in članica nadzornega sveta ACS ter članica upravnega odbora Regionalne zbornice Gorenjske. 

 


Mitja Ruzzier, Fakulteta za management 

Mitja je podjetnik in ugledni profesor podjetništva na Fakulteti za Management Univerze na Primorskem. Njegova dela so bila objavljena v mednarodnih znanstvenih revijah, kot so Entrepreneurship and Regional Development, Transformations in Business and Economics, Managing Global Transitions, and Journal of Small Business and Enterprise Development. 


Primož Zelenšek, Chipolo

Primož je soustanovitelj in direktor podjetja Chipolo. Podjetje je danes v svetu prepoznano kot ena izmed dveh najboljših blagovnih znamk na področju iskalnikov predmetov in sodelujejo s priznanimi podjetji, kot sta Google in Apple. Primož je aktivni član startup skupnosti, mentor in pravi ambasador slovenskega tehnološkega podjetništva doma in v tujini. Med drugim je tudi prejemnik priznanja Mladi menedžer leta 2022. 


Rok Zorko, Silicon Gardens

Rok je izkušen podjetnik, soustanovitelj in produktni vodja slovenskega “unicorna” Outfit 7, širše poznanim po Talking Tomu. Trenutno je partner v skladu Silicon Gardens, kjer je prejšnja leta deloval kot investitor in svetovalec. V zadnjih letih je bil tudi mentor mnogim startupom, med drugim tudi podjetju Bird Buddy, ki je bil imenovan za Slovenski start:up leta 2021. 


TE ZANIMA, KDO BO OSVOJIL PRESTIŽNI NAZIV SLOVENSKI START:UP LETA 2024? 

 

Pridruži se nam 18. junija, ob 18.00 uri v SiTi teatru v Ljubljani. Svojo vstopnico si lahko zagotoviš s prijavo na povezavi

 

 

 

###
Program sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa "Vsebinska podpora za hitrejšo globalno in trajnostno rast inovativnih MSP (RazvojniPlus Program)" v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju od 2021 do 2027.

Značke
Startup Startup leta 2024 Startup leta 2024 Podelitev Komisija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.