Do 15. marca čas za prijavo na tekmovanje

Dne 25. februar 2013
 

Do 15. marca je čas za prijavo v šesti krog nacionalnega tekmovanja Start:up leta! Čakajo vas privlačne nagrade in do 25 točk za razpis Slovenskega podjetniškega sklada P2.

Start:up leta je nacionalno tekmovanje start-up podjetij, s katerim želimo prepoznati najboljše podjetniške ekipe, poslovne načrte in start-up podjetja v slovenskem prostoru, jih strokovno podpreti, povezati s potencialnimi investitorji, jih nagraditi in promovirati v širši javnosti.
 
Tekmovanje Start:up leta je namenjeno celovitemu spodbujanju razvoja inovativne podjetniške aktivnosti in podjetniške kulture v Sloveniji. Temelji na motiviranju posameznikov in ekip v okviru slovenskega Start:up road-shova, da se odločijo za podjetniško pot, njihovem praktičnem usposabljanju za dodelavo poslovnega načrta, izmenjavi izkušenj in dobrih praks ter mreženju v okviru podjetniškega foruma 100% Start:up in mednarodne podjetniške konference PODIM. Tekmovanje zaokrožajo izbor, promocija in nagrajevanje najboljših start-up podjetij in najbolje spisanega poslovnega načrta.
 
Najavljen šesti krog tekmovanja Start:up leta
Najavili smo že šesti krog nacionalnega tekmovanja start-up podjetij - Start:up leta 2013. S tekmovanjem želijo organizatorji prepoznati, strokovno podpreti in javno promovirati najboljše slovenske podjetniške ekipe, poslovne načrte in start-up podjetja. Zmagovalec tekmovanja bo prejel 10.000 EUR denarne nagrade, ter vstopnico za izbran program CEED.
 
Do 25 točk na razpisu P2
Že tradicionalno je Start:up leta povezan s ponudbo Slovenskega podjetniškega sklada za start-up podjetja, ki bo letos ponovno omogočil, da bodo lahko udeleženci tekmovanja z dobro uvrstitvijo pridobili do 25 točk od skupno 100 možnih v okviru razpisa P2. Tekmovanje Start:up leta se izvaja v partnerstvu z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Slovenskim podjetniškim skladom.  
 
"Slovenski start-up leta 2013" bomo že tradicionalno razglasili na mednarodni podjetniški konferenci PODIM, 15. maja 2013 v hotelu Habakuk v Mariboru.
 
Kdo se lahko prijavi?
V nacionalnem tekmovanju start-up podjetij Start:up leta lahko sodelujejo vsa slovenska start-up podjetja (glej definicijo), katerih poslovanje oziroma izdelki in storitve temeljijo na lastnem znanju in razvoju. Iščemo vse, ki imajo ambicijo rasti in globalni tržni potencial. Podjetje mora biti ustanovljeno do 28.2.2013.
 
Pogoj za sodelovanje na tekmovanju Start:up leta je oddana formalna prijava podjetja skupaj s poslovnim načrtom in urejen status intelektualne lastnine podjetniške ideje (npr. podjetniška ideja ne temelji na nezakonito pridobljeni intelektualni lastnini). 
 
Udeleženci tekmovanja so praviloma podjetniki, ki aktivno iščejo kapital neformalnih in formalnih investitorjev, ali pa se želijo potegovati za zagonsko subvencijo P2 Slovenskega podjetniškega sklada
 
Do kdaj se lahko prijavite?
Prijava na tekmovanje je možna najkasneje do 15. marca 2013 in mora vsebovati vsebinsko celovit poslovni načrt vključno z jedrnatim povzetkom.
 
Način prijave
Upoštevali bomo samo prijave, ki bodo upoštevale naslednja navodila:

  • Prijava je možna izključno preko spletnega prijavnega obrazca.
  • Poslovni načrt mora biti zaradi varnostnih razlogov obvezno v .pdf obliki in ga obvezno pripnete v prijavni obrazec. Ločeno poslane datoteke ne bodo upoštevane!
  • Pri pripravi poslovnega načrta morate zajeti vse ključne vidike poslovanja podjetja (glej www.poslovninacrt.org). Upoštevajte tudi priporočeno dolžino, ki naj ne bo daljša od 30 strani.
  • Velikost pripetega poslovnega načrta ne sme presegati 20 Mb.

 
Pogoje sodelovanja, merila za izbor ter prijavni obrazec najdeš na spletni povezavi. ROK ZA ODDAJO PRIJAVE, KI VKLJUČUJE TUDI CELOVIT POSLOVNI NAČRT, JE 15.03.2013!
 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.