Slovenska ekipa “HiFLYERS” zmagala na hekatonu, katerega soorganizator je Swiss Timing

Dne 18. junij 2021 objavil Anemari Pediček
 

Izvirna rešitev slovenske ekipe "HiFlyers", aplikacija LeanIn, ki gledalce spodbudi k aktivnemu spremljanju smučarske tekme,  je mednarodno žirijo najbolj navdušila in si prislužila prvo mesto na virtualnem hekatonu Winter Sports Hackhathon, ki je potekal 8. in 9. junija in katerega soorganizator je bilo svetovno znano podjetje Swiss Timing. 

 

Virtualni hekaton za povečanje vključenosti smučarskih navdušencev 

Univerza Trento in Hype Foundation sta v sodelovanju z vodilnim svetovnim merilcem Swiss Timing  in EBU organizirali virtualni zimski športni hekaton na temo smučanja. Hekaton se je začel v torek, 8. Junija in je potekal kar 36 ur. Na virtualnem dogodku so tekmovalci morali eksperimentirati z novimi pristopi, analizirati smučarske podatke in priti do ključne rešitve, kako povečati “fan engagement”.  Vsaka izmed ekip je morala ob koncu hekatona s pomočjo predstavitvije in video posnetkov predstaviti svojo rešitev. Ekipe so bile pri tem zelo ustvarjalne in so na najrazličnejše načine prikazale, kako bi povečale “fan engagement” na smučarskih tekmah.

 

Zmagovalci so slovenska ekipa "HiFlyers"

Tekmovanja so se udeležile ekipe iz kar petih kontinentov in med njimi je bila tudi slovenska ekipa “HiFlyers”, ki prihaja iz podjetja Priot. Ekipa je mednarodno žirijo najbolj prepričala in osvojila prvo mesto. Kljub časovni omejitvi je štiričlanski ekipi  uspelo pripraviti zmagovalno rešitev, ki spodbuja gledalce starosti pod 25 let k bolj aktivnemu spremljanju smučarske tekme. “Hiflyersi” oziroma Blaž, Primož, Grega in Žiga so s pomočjo 10 videoposnetkov najtežje smučarske tekme v Kitzbühelu  in podatkovnih datotek ustvarili aplikacijo LeanIn s pomočjo, katere  lahko  gledalec med smučarsko tekmo spremlja nagibanje smučarja v ovinkih, se nagiba z njim in na takšen način bolj aktivno spremlja tekmo. Za nagrado so si priborili priložnost udeležbe v “behind the scenes” na naslednjem pomembnem smučarskem dogodku oziroma sodelovanje z uglednimi strokovnjaki partnerjev hekatona.

 

 

 

Podjetje Priot že dober poznavalec zimskih športov

Ekipa “HiFlyers” prihaja iz startup podjetja Priot. V podjetju so si zelo blizu z zimskimi športi, saj so v preteklosti razvili sistem HiFlyer!, ki pomaga trenerjem tekmovalcev v smučarskih skokih v realnem času meriti podatke prav vsakega skoka treninga. Prav tako sodelujejo s smučarsko zvezo. Podjetje pa je tudi član Tovarne podjemov in prejemnik spodbude P2 in konvertibilnega SK75, Slovenskega podjetniškega sklada. 


Več o podjetju

 

Hekaton je odlična priložnost za mreženje in uspešno delovanje tima

Vodja ekipa Blaž Jakopin je povedal, sa dogodki kot so hekaton niso le odlična priložnost za mreženje, ampak imajo pozitiven vpliv na uspešno delovanje ekipe. Blaž je svetoval: 

"Takšno izkušnjo bi svetoval vsakemu, ki ima razvojno firmo, saj na takšen način spoznaš veliko ljudi, s katerimi se povežeš in v prihodnosti tudi sodeluješ. Tudi mi smo se na hekaton prijavili iz razloga, da se lahko mrežimi. V našem podjetju pa na tašne dogodke gledamo tudi kot team building in se z ekipo še bolj povežemo in naučimo novih stvari." 

Ekipa bravo!

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Značke
PRIOT Startup HiFlyers SPS MGRT
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.