4,3 mio EUR semenskega kapitala za zagonska in mala podjetja

Dne 31. januar 2022 objavil Anemari Pediček
 

Slovenski podjetniški sklad (SPS) razpisuje 4,3 mio EUR semenskega kapitala za zagonska mikro in mala podjetja s potencialom globalne rasti v obliki so-investiranja z neodvisnimi zasebnimi investitorji.

 

Slovenski podjetniški sklad (SPS) ponuja semenski kapital v obliki so–investiranja z zasebnimi investitorji v zagonska mikro in mala podjetja, kjer SPS skupaj neodvisnimi zasebnimi investitorji kot so poslovni angeli, skladi semenskega/tveganega/zasebnega kapitala ali  korporacije investira oz. zagotavlja lastniško financiranje za hitrejšo globalno rast v znesku od 100.000 EUR do 400.000 EUR na podjetje (oz. skupno od 200.000 EUR do 800.000 EUR lastniškega financiranja, saj SPS zagotavlja tudi podvojitev zneska).

 

JAVNI RAZPIS NAJDEŠ TUKAJ

 

Poglej si osnovne značilnosti razpisa SI-SK 2022:

Razpis

 

Vlogo oddaš tukaj

 

Razpis bo odprt do porabe predvidenih sredstev oz. do 31.12.2022. 

 

SPS podjetjem nudi tudi bogato vsebinsko podporo

Slovenski podjetniški sklad pa poleg finančne podpore podjetjem nudi še izobraževanja in usposabljanja v okviru StartupPlus programa.

 

Vsakemu podjetju je dodeljen tudi startup mentor, ki si ga podjetje po odobritvi in podpisu pogodbe izbere samo. 

 

Več o StartupPlus programu lahko najdeš tukaj.

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. 

 

 

Značke
Startup SPS
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.