Roadshow Velenje

13. marec 2015 Ob 18.00
Datum in ura
Petek, 13. marec 2015
18.00 - 0.00 CEST
Lokacija

Po informacije iz prve roke

Roadshow Velenje je odlična priložnost za vse posameznike, ekipe, in podjetja z inovativnimi idejami in potencialom globalne rasti. Predstavili vam bomo možnosti za pridobitev denarnih sredstev za uspešen zagon in razvoj podjetja, zakaj sodelovati v tekmovanju Start:up Slovenija ter kje pridobiti potrebno znanje in izkušnje za hitrejši podjetniški razvoj.

Za vas smo pripravili: 

  • Predstavitev vitkih in agilnih metod izgradnje produkta, ki vam zagotavljajo hiter napredek in neposredno povratno informacijo iz trga.
  • Predstavitev programov Slovenskega podjetniškega sklada za startupe v letu 2015 in produktov P2, SK75 ter SK200 za pridobitev zagonske spodbude v višini 54.000 € (P2), konvertibilnega posojila v višini 75.000 € (SK75) ali javne lastniške investicije v višini 200.000 € (SK200).
  • Predstavitev pogojev in pred-selekcijskega procesa tekmovanja Start:up Slovenija, s katerim že 8. leto zapored odkrivamo najobetavnejša start-up podjetja, jih strokovno in medijsko podpremo ter povežemo z investitorji oz. potencialnimi poslovnimi partnerji.  Sodelovanje v tekmovanju Start:up Slovenija je obvezen pogoj za prijavo na razpis za zagonsko spodbudo P2 Slovenskega podjetniška sklada. Skrajni rok za ustanovitev podjetja, ki se prijavlja na tekmovanje, je 28.2.2015.
  • Predstavitev ponudbe lokalnega podjetniškega ekosistema za vaš podjetniški razvoj. 

 
Osebno svetovanje, odgovori iz prve roke 

Na dogodku se bomo pogovorili o najpogostejših vprašanjih in dilemah podjetnikov, ki se odločajo za sodelovanje v predstavljenih programih. Prav tako bomo osebno svetovali glede priprave in oddaje vloge na razpise in prijave na tekmovanje.
 
 

Program

18.00 – 18.05 | Pozdravni nagovor
Karla Sitar
, direktorica SAŠA inkubatorja

18.05 – 18.40 | Tekmovanje Start:up Slovenija in javna podpora za start-upe v 2015
Predstavitev produktov P2, SK75 in SK200 Slovenskega podjetniškega sklada, tekmovanja Start:up Slovenija in pred-selekcijskega postopka za sodelovanje.
Urban Lapajne, Iniciativa Start:up Slovenija

18.40 – 19.00 | Vprašanja in odgovori
Odgovori na vprašanja povezana s sodelovanjem na tekmovanju Start:up Slovenija in razpisih P2, SK75 in SK200. Vprašanja lahko pošljete tudi na elektronski naslov faq@startup.si.
Urban Lapajne, Iniciativa Start:up Slovenija
Igor Panjan, start-up mentor, finalist Start:up Slovenija 2013, prejemnik P2 in SK50

19.00 – 20.00 | Priprava učinkovite predstavitve podjetniške ideje
Delavnica, na kateri se bodo udeleženci tudi v živo preizkusili v predstavljanju svojih idej, je namenjena tako tistim, ki nameravajo sodelovati na podjetniškem vikendu, kot tudi tistim, ki se želijo pripraviti na DEMO dneve v okviru pred-selekcijskih postopkov tekmovanja Start:up Slovenija s P2 ter SK75 ali SK200.  Na delavnici boste prav tako spoznali, kako s pomočjo vitkih in agilnih metodolgij vašemu produktu zagotoviti hiter napredek in neposredno povratno informacijo iz trg.
Urban Lapajne, Iniciativa Start:up Slovenija

20.00 – 21.00 | FAQ, mreženje  in druženje

 

Organizatorji

Dogodek organizira Iniciativa Start:up Slovenija v sodelovanju s SAŠA inkubatorjem. Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.