Roadshow Ljubljana

12. marec 2015 Ob 14.00
Datum in ura
Četrtek, 12. marec 2015
14.00 - 0.00 CEST
Lokacija

Po informacije iz prve roke

Roadshow je odlična priložnost za vse posameznike, ekipe, in podjetja z inovativnimi idejami in potencialom globalne rasti. Predstavili vam bomo možnosti za pridobitev denarnih sredstev za uspešen zagon in razvoj podjetja, zakaj sodelovati v tekmovanju Start:up Slovenija ter kje pridobiti potrebno znanje in izkušnje za hitrejši podjetniški razvoj. 

Za vas smo pripravili: 

  • Predstavitev vitkih in agilnih metod izgradnje produkta, ki vam zagotavljajo hiter napredek in neposredno povratno informacijo iz trga. Predavanje bo s svojim izkušnjami z omenjenimi metodologijami obogatil podjetnik Daniela Eyer, Eduart d.o.o.
  • Predstavitev programov Slovenskega podjetniškega sklada za startupe v letu 2015 in produktov P2, SK75 ter SK200 za pridobitev zagonske spodbude v višini 54.000 € (P2), konvertibilnega posojila v višini 75.000 € (SK75) ali javne lastniške investicije v višini 200.000 € (SK200).
  • Predstavitev pogojev in pred-selekcijskega procesa tekmovanja Start:up Slovenija, s katerim že 8. leto zapored odkrivamo najobetavnejša start-up podjetja, jih strokovno in medijsko podpremo ter povežemo z investitorji oz. potencialnimi poslovnimi partnerji.  Sodelovanje v tekmovanju Start:up Slovenija je obvezen pogoj za prijavo na razpis za zagonsko spodbudo P2 Slovenskega podjetniška sklada. Skrajni rok za ustanovitev podjetja, ki se prijavlja na tekmovanje, je 28.2.2015.
  • Predstavitev ponudbe Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja in podjetniškega ekosistema za razvoj podjetniških idej študentov, raziskovalcev, profesorjev in znanstvenikov.   
  • Pogovor s članom LUI, Tomažem Levakom iz podjetja Prospeh d.o.o., o korakih napredka, učenju, bolečih in zmagoslavnih izkušnjah ter javni podpori pri razvoju njegovega podjetja. Podjetje Prospeh je tudi član prve generacije Start:up Geek House pospeševalnika

 
Osebno svetovanje, odgovori iz prve roke 

Na dogodku se bomo pogovorili o najpogostejših vprašanjih in dilemah podjetnikov, ki se odločajo za sodelovanje v predstavljenih programih. Prav tako bomo osebno svetovali glede priprave in oddaje vloge na razpise in prijave na tekmovanje.
 
 

Program

14.00 – 14.15 | Kako uspeti? Primeri dobrih praks LUI startupov
Dr. Lidija Honzak
, direktorica LUI


14.15 – 15.00 | Vitko in agilno
Kratko predavanje z nasveti za vitko in agilno z izkušnjami podjetnika Daniela Eyer, Eduart d.o.o.
Urška Simčič, LUI


15.00 – 16.00 | Tekmovanje Start:up Slovenija in javna podpora za start-upe v 2015
Predstavitev produktov P2, SK75 in SK200 Slovenskega podjetniškega sklada, tekmovanja Start:up Slovenija in pred-selekcijskega postopka za sodelovanje.
Urban Lapajne, Iniciativa Start:up Slovenija


16.00 – 16.30 | Izkušnje iz prve roke
Pogovor s podjetnikom Tomažom Levakom, iz podjetja Prospeh d.o.o., ki je med drugim bil uspešen na razpisu SK50 SPS.

16.00 - 17.00 | Vprašanja in odgovori, osebno svetovanje in druženje
Odgovori na vprašanja povezana s sodelovanjem na tekmovanju Start:up Slovenija in razpisih P2, SK75 in SK200. Vprašanja lahko pošljete tudi na elektronski naslov faq@startup.si.
Urban Lapajne, Iniciativa Start:up Slovenija


 

Organizatorji

Dogodek organizira Iniciativa Start:up Slovenija v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem. Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.