Kapital za podjetniške ideje študentov, raziskovalcev in profesorjev (LUI)

10. september 2014 Ob 14.00
Datum in ura
Sreda, 10. september 2014
14.00 - 0.00 CEST
Lokacija

Študentje, raziskovalci in profesorji! Za vaše inovativne podjetniške ideje to jesen odpirata vrata dva nova javna podjetniška pospeševalnika. Po vzoru najboljših pospeševalnikov iz tujine zagotavljata 50.000 € ali 200.000 € kapitala v okviru razpisov SK50 in SK200, vrhunske startup mentorje, intenziven program usposabljanja, delovni prostor in celotno administrativno-razpisno podporo.
 
Vabimo vas, da se udeležite predstavitvenega dogodka za člane Univerze v Ljubljani, v sredo, 10. septembra 2014, s pričetkom ob 14. uri, v predavalnici Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja (LUI).
 
Na dogodku boste dobili vse ključne informacije o prijavi na razpis, pogojih sodelovanja v obeh pospeševalnikih ter o programih in pospeševalniku za spodbujanje podjetništva na univerzitetni ravni. Na predstavitvi bomo odgovorili tudi na najpogostejša vprašanja in dileme podjetnikov, ki se odločajo za prijavo v pospeševalnika. Če imate v zvezi s tem kakršnokoli vprašanje, nam ga pošljite na info@startup.si.

 

Program dogodka

13.30 – 14.00 Registracija in prihod udeležencev

14.00 – 14.10 Čas je zdaj, zagrabi priložnost!
V univerzitetnih središčih nastaja vse več podjetniških idej, inovativnih zamisli, iniciativ in zagonov start-upov. Da bi bili vsi skupaj uspešnejši v povezovanju, spodbujanju in udejanjanju prenosov znanj, Univerza v Ljubljani in njen univerzitetni inkubator - LUI v sodelovanju z nacionalnimi programi Iniciative Start:up Slovenija in Slovenskim podjetniškim skladom predstavljamo in podpiramo nove priložnosti in podpore - za nove podjetniške podvige.

Prof. dr. Maja Makovec Brenčič, prorektorica Univerze v Ljubljani
 
14.10 – 15.00 Predstavitev razpisov SK50 in SK200, pogojev sodelovanja ter novih podjetniških pospeševalnikov
Podrobna predstavitev obeh razpisov, pogojev sodelovanja ter podrobnosti o financiranju s konvertibilnim posojilom ali javno lastniško investicijo. Predstavitev programov dveh novih pospeševalnikov Start:up Geek House in Go:Global Slovenija, ki z vrhunskimi startup mentorji podjetnikom zagotavljata vse potrebno za uspešen zagon in globalizacijo.

Predstavnik Iniciative Start:up Slovenija
 
15.00 – 16.00 Dokazujemo, da je mogoče!
Predstavitev LUI-jevih specializiranih programov za študente in raziskovalce Univerze v Ljubljani STARTUP:POSPEŠEVALNIK, STARTUP:RAZISKOVALEC in STARTUP:CAMP. Pogovor z uspešnimi člani inkubatorja.

Dr. Lidija Honzak, direktorica Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja
Matej Vengust, NERVteh d.o.o.
Tomaž Erjavec, Oculus d.o.o.
 
Moderatorka pogovora: Dr. Lidija Honzak, direktorica Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja
 
16.00 – 16.15 Druženje ob kavi
   

Organizatorji dogodka

Organizator
Soorganizator
Gostitelj in partner
 

 

Program sofinancirata

 


 
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.