MyCol

MyCol d.o.o. Ljubljana
Startup

MyCol je ponudnik inovativnih rešitev za vizualni nadzor trenutne temperature in za registracijo njenih sprememb v preteklosti. Njihovi izdelki so iz temperaturno občutljivih kromogenih materialov, ki spremenijo barvo, ko je presežena določena temperatura. Spremembe so vidne s prostim očesom ali zabeležene z video kamero, zato ni potrebna električna oskrba ali IT omrežje. Njihovi produkti so edinstveni in omogočajo veliko svobode pri dizajniranju in vizualnih sporočilih.

Izdelki MyCol uporabljajo inovativno kombinacijo snovi in procesov. Sprememba barve temelji na tako imenovanih levko barvilih v kombinaciji z drugimi ključnimi snovmi v posebnih topoloških pogojih. Različne inovativne posebnosti omogočajo raziskovalcem podjetja pripravo tiskarskih barv, ki se ireverzibilno obarvajo pri določeni temperaturi (temperatura aktivacije – TA) z ozkimi odstopanji. MyCol izdelki so izključno iz snovi, ki niso škodljive zdravju in so okolju prijazne.

Podjetje MyCol d.o.o. je v sodelovanju s podjetjem Bucik d.o.o. razvilo produkt I-ColS. I-ColS so termokrome nalepke, ki omogočajo vizualni nadzor temperature. Natisnjene so z inteligentno tiskarsko barvo in ob pregretju preko nadzorovane temperature se njihova barva ponovljivo ali pa trajno spremeni.

Marta Klanjšek Gunde Direktorica
Podporna okolja
  • Ljubljanski Univerzitetni Inkubator
Tip trga
B2B B2G
Prihodki v letu 2022
0 - 75k
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.