Mouzen

Mouzen d.o.o. Ravne na Koroškem
Startup

Ste vedeli, da zaposleni v pisarnah v povprečju presedijo za računalnikom okrog 1.900 ur letno? To predstavlja za zaposlene precejšen izziv, predvsem z vidika zdravja in dobrega počutja. Statistika kaže, da se število mišično-skeletnih težav v zadnjih letih občutno povišuje, s tem pa tudi število bolniških odsotnosti. 

 

Mouzen je ergonomični pripomoček, ki med delom za računalnikom optimizira položaj roke, s tem pa zmanjša napetost v zapestju in ramenih. Posebni ErgoFlow mehanizem omogoča uporabniku prosto in udobno premikanje roke v vse smeri, podpora pa spodbuja vzravnano držo v predelu hrbtenice. Mouzen, ki ga lahko enostavno namestite na svojo delovno površino v samo 6 sekundah, je produkt tehnično dovršenega znanja in ličnega dizajna.

 

Študija je pokazala, da so uporabniki s pomočjo pripomočka Mouzen zmanjšali obremenitve v zapestju za kar 72 odstotkov. Produkt je bil uspešno lansiran na platformah Kickstarter in Indiegogo, kjer so v treh dneh presegli zastavljeni cilj. Trenutno imajo več kot 900 uporabnikov.

 

Leta 2020 je bilo podjetje Mouzen finalist za naziv Slovenski Start:up leta!

 

Gašper Kumprej Direktor
Vključenost v program
Slovenski Start:up leta finalist
Tip trga
B2B B2C
Prihodki v letu 2022
0 - 75k
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.