LibreBeat

Face Code d.o.o. Celje
Startup

V časih, ko se vedno več posameznikov zaveda ranljivosti na spletu, je varnost osebnih podatkov in kaj natačno podjetja počnejo z njimi, zelo aktualna tema. Aktivni uporabniki spleta so sicer vedno bolj ozaveščeni o kopici podatkov, ki jih pustijo s privolitvijo, ali pa tudi ne. Pomembno pa je tudi, kaj se s temi podatki dogaja potem, ko uporabnik storitev ali produkt preneha uporabljati.

 

LibreBeat pomaga posameznikom in podjetjem na enostaven način pridobiti pravico do izbrisa podatkov, ki jih seveda določajo zakoni (GDPR v EU, CCPA v Kaliforniji). Namen ni le zagotoviti pravico do izbrisa, ampak tudi zagotoviti eno od osnovnih pravic, da uporabniki sami razpolagajo s svojimi podatki. Pooblaščena in nepooblaščena obdelava podatkov ljudem vse bolj otežujeta ohranjanje nadzora nad njihovimi osebnimi podatki.

 

LibreBeat pomaga avtomatizirati postopek pridobivanja tistih podatkov (lokacija, email, dostop do fotografij, drugi osebni podatki), ki niso nujni za poslovanje podjetja (računi,...), prav tako pa omogoča podjetjem lažje upravljanje s podatki posameznikov, ko le-ti zahtevajo izbris.

Matic Užmah Soustanovitelj in direktor
Vključenost v program
P2 2020 SPS StartupPlus+
Tip trga
B2B B2C
Prihodki v letu 2022
0 - 75k
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.