Gentler Streak

Gentler Stories d.o.o. Kranj
Startup

Gentler Streak je visoko personaliziran iOS & watchOS sledilnik telesne pripravljenosti in vadbe, ki uporabnika spodbuja k zdravemu življenjskemu slogu. Aplikacija spodbuja trajnosten pristop k vadbi, prilagojen potrebam in zmogljivosti telesa uporabnika. S tem dolgoročno zniža možnosti poškodb, pretreniranosti in razvoja nenalezljivih bolezni. Z njeno pomočjo uporabniki na preprost način osvajajo znanje potrebno za zdravo vadbo, pridobijo kontrolo nad telesom in odgovorno pristopajo k vadbi z namenom ostati zdravi.

Poleg sledenja osnovnih funkcij uporabnike izobražujejo in vodijo skozi fizične aktivnosti, saj surove podatke pretvorijo v koristne informacije, pozornost pa namenijo tudi času za počitek in regeneracijo. Preko aplikacije lahko uporabniki pridobijo mentorja, pa tudi konkretne smernice za vzpostavitev (prijaznejšega) odnosa do sebe in napotke k bolj odgovornemu pristopu do vadbe.

Aplikacija Gentler Streak je bila razglašena za najboljšo aplikacijo za pametno uro Apple Watch v letu 2022, prejeli pa so tudi nagrado “Editors' Choice”, značko, ki jo uredniki poklonijo aplikacijam, ki jih navdušijo.


Leta 2023 je bilo podjetje Gentler Stories finalist za naziv Slovenski Start:up leta!

 

Katarina Lotrič Soustanoviteljica
Vključenost v program
P2 2021 SPS Register inovativnih zagonskih podjetij Slovenski Start:up leta finalist StartupPlus+
Tip trga
B2C
Prihodki v letu 2022
76 - 300k
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.