DeltaHub

DeltaHub d.o.o. Celje
Startup

Ekipa podjetja DeltaHub je v sodelovanju z zdravniki in fizioterapevti razvila Carpio, ergonomičen podstavek za zapestje, ki preventivno preprečuje nastanek sindroma karpalnega kanala, do katerega pride zaradi intenzivne uporabe računalniške miške in tipkovnice. Izdelek, ki je v celoti proizveden v Sloveniji, rešuje težave uporabnikov računalniških mišk in njihovih delodajalcev, saj gre za šesto najpogostejšo poklicno bolezen v EU, njen povprečen bolniški stalež pa znaša več kot 40 dni.

 

Za razliko od obstoječih pripomočkov z vprašljivo ergonomijo je Carpio nastal s pomočjo strokovnjakov in ekipa zatrjuje, da bo v bližnji prihodnosti kot eden redkih podkrepljen tudi s študijami in certifikati. Hkrati pa je unikatno in vrhunsko oblikovan, odličen dizajn pa potrjuje tudi prodaja skoraj 2000 kosov v prvih 3 mesecih od lansiranja.

 

Ekipa je že prisluhnila uporabnikom in bo kmalu omogočila nadgrajeno različico podstavka, ki ga bo mogoče pripeti na miško, hkrati pa bodo tudi že razvijali aplikacijo za boljšo celostno ergonomijo.

 

Leta 2022 je bilo podjetje DeltaHub finalist za naziv Slovenski Start:up leta!

 

Jan Forsthuber Soustanovitelj
Podporna okolja
  • Ljubljanski Univerzitetni Inkubator
  • Katapult
Vključenost v program
P2 2020 SPS Slovenski Start:up leta finalist Register inovativnih zagonskih podjetij StartupPlus+
Tip trga
B2C
Prihodki v letu 2022
1 - 3 M
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.